Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Fűtés vezérlés hogy működik?...

Fűtés vezérlés hogy működik? Szobánként kell termosztát?

Figyelt kérdés
Lakásfelújítás előtt állok, és nem tudom milyen lehetőségek vannak a fűtés vezérlésére. Szobáként szeretném beállítani a hőfokot, radiátor lesz, és kondenzációs gázkazán. Ilyenkor minden szobába kell egy állító termosztát vagy lehet pl. egy darab központi az előszobában? Vagy elég a kazánon állítgatni ezeket és nem is kell ilyen szobai vezérlő?

2021. júl. 13. 12:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha nem akarsz ész nélkül fűteni, akkor szobánként, és beprogramozod, hogy pl. éjszaka ne fűtse feleslegesen a fürdőszobát, meg 1-2 fokot a hálóban is le lehet venni. A nappalit sem kell kimondottan fűteni. Amikor meg mindenki dolgozik, mindent visszább lehet venni. Én nagyon sokat spóroltam meg ezzel.

A maiakkal már azt is meg tudod csinálni, hogy a mobilról feljebb húzod mondjuk a nappalit, amikor haza indulsz munkából.

Nekem még ilyen ócsó volt 10 éve, de akkor is mindig a rezsire rá kellett fizetnem, amelyik évben beépítettem, még vissza is kaptam leolvasáskor.

Ja, az lemaradt, ha visszaolvasott érték alapján (hőérzékelő) avatkozol be, azt nem vezérlésnek, hanem szabályzásnak hívjuk.

2021. júl. 13. 14:05
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
Tegyél minden radiátorra termofejet, akkor szobánként tudod szabályozni a hőfokot.
2021. júl. 13. 16:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Termosztatikus radiátor szelepek legyenek,ahogy előttem itt írják. Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás. Mindet olyanra állítod ahogyan szeretnéd.
2021. júl. 13. 16:48
 4/7 anonim ***** válasza:
23%
Központilag fűteni radiátorokkal a létező legrosszabb és legdrágább megoldás a mai világban.
2021. júl. 13. 17:07
 5/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm.
2021. júl. 13. 23:36
 6/7 anonim ***** válasza:
61%
Thermofejes radiátorszelep mindenhová, kivéve a leghidegebb fűtött helység, oda kell a szobatermosztát plusz egy sima radiátor szelep, vagy egy kiherélt thermofejes, mivel ezt a kört nem zárhatod le
2021. júl. 14. 06:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha még aktuális... Ne kövesd el azt a hibát, hogy minden helyiségben egyedi hőfokszabályozást építesz be, majd ezután az összes helyiség ajtaja egybe lesz nyitva. Akkor teljesen felesleges pénzkidobás lesz az egész, mert akkor a nyitott ajtókon át kiegyenlítődik a hőmérséklet, és teljesen mindegy, hogy melyik helyiségben hány fok van beállítva.
2021. szept. 16. 04:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!