Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Kádár kockát megéri?

Kádár kockát megéri?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy régi kockaház, amire kb semmit sem költött a volt tulajdonos. Érdemes meegvenni, és felújítani, TELJESEN, vagy inkább építkezzünk?

Aki már újított fel kádár kockát, megbánta? Építkezni szeretnénk, de sajnos a mai árak miatt ez egyelőre lehetetlen számunkra. Ezért gondoltuk, hogy inkább felújítanánk. Mi magunk szellemi foglalkozásúak vagyunk, tehát magunk nem tudnánk csinálni semmit sajnos.

2021. jún. 13. 16:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Nézesd át szakemberrel a pincétól a kémény tetejéig, majd ő megmondja, hogy mi az amit azonnal fel kell újítani, mi az ami várhat stb. Így nem lehet. Csak az, hogy kádár-kocka ne riasszon, én is abban lakok 50 éve, teljesen jó.
2021. jún. 13. 18:48
 12/21 anonim ***** válasza:
36%

Egy kádárkocka max 10x10 alapterületű, azaz kb 70 hasznos. Nekem generálkivitelezésben építenek nettó 74 m2-es házat bruttó 28,5 millióért fűtéskészre. Igényem szerint még kb 4 millió és kulcsrakész lesz konyha bútorral. Felénk 25 milla egy szakadt kocka ház és 5 milliótól indulnak telkek 9-ig. Nekem kb 18 mire kívülről kész lesz, ha ehhez adunk 1 millióért közműveket, meg 6ért egy telket lepapírozva. Akkor kb ugyanott vagyunk, de a kockát még kívülről is meg kéne csinálni, azaz szigetelés, vakolat, nyílászárok, víz elvezetés, És a legolcsóbb cseréplemez rá, és már is elköltöttél kb +5-6 milliót.

A házam felszereltsége nagy vonalakban: 22 cm szigetelés a falon, 12 cm a lábazaton, 16 cm a padlóban, 25 cm a födémben, fehér 3 rétegű üveggel meleg peremes rehau műanyag nyílászárók, rejtett tokos alu redőnyök, a terasz ajtón motorral kiegészítve, minden ablakon rovarháló, a teraszajtón tolóajtós rovarháló, eresz csatorna szines alu, esővíz szikasztó 2 db a föld alatt. A fal alapszín, de a lábazat nem, a tetőpárkány vakolt nem alapszínes, belső ablak párkányok műanyagok külsők alu, 2 klíma előkészítés, Gázkazán indirekt tárolóval csak padlófűtéssel, komplett villany szerelés szerelvényezve kapcsolókkal és Schneider sedna kapcsolókkal/konnektorokkal.

Szóval felénk olcsóbb újat építeni, a telkem 8 millió volt közművek nélkül. De a panorámás kilátást és a csendes környék feláras mindenhol.

2021. jún. 13. 18:52
 13/21 anonim ***** válasza:
61%

"Építkezni szeretnénk, de sajnos a mai árak miatt ez egyelőre lehetetlen számunkra." - akkor itt is a válasz egyből! Amúgy a felújítás sokkal olcsóbb, mert már megvan a teljes szerkezet, amit csinosítgatni kell, nem pedig a nulláról kezdeni, mint az építkezést! Ha statikailag rendben van, masszív szerkezet, akkor onnantól kezdve tökmindegy a felszínes állapot, azt már gyerekjáték megcsinálni! Mikor újítottuk fel a házunkat, sógorom csinálta kompletten a burkolást úgy, hogy semmilyen tapasztalata nem volt előtte, csupán YouTube-on nézett róla oktatóvideót, és ez már elég volt Neki, hogy elsajátítsa!

"Ismerünk olyan csapatot, akikben megbízunk" - ja, mint anno a Bk-ben Vili bácsi a régi gázszerelő cimborájában, mikor tönkrement a kazán! :D

#10-es, 10 milliós felújítás?? Ha valaki nagylábon él és minden burkolatból és épületgépészetből iszonyú drágát választ, vagy sikeresen átejti a brigád, akkor tuti, de reálisan még tetőcserével együtt is akár 6 millióból simán kijön egy max. 110 m²-es ház felújítása (annál nagyobb kádárkocka nem igazán van), egy 75 m²-es meg nyilván mégolcsóbb!

2021. jún. 13. 19:50
 14/21 anonim ***** válasza:
79%

Ha van 12 önerőd, és 35 hitelt kapsz, az 47. Akkor miért nem jöhet szóba az 50 milliós építkezés? Egy icipicit kell valahol lentebb adni az igényekből vagy a négyzetméterből. Egy kádár kocka méretű ház kijön normálisan ennyiből, telekkel együtt.

Összességében a felújítás sem lesz olcsóbb, ha tényleg teljes felújításra gondolsz (tehát az alap+falak kivételével minden csere)

2021. jún. 14. 00:25
 15/21 A kérdező kommentje:

Igen, mindent kellene cserélni, még vízvezetékeket is.

Igazából, amit szeretnénk ház, alul 80 m2 felül 60m2, a jelenlegi árak alapján 80 millió lenne.

2021. jún. 14. 08:27
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi a ház ára amit néztél?
2021. jún. 14. 08:31
 17/21 anonim ***** válasza:
86%

Nekem rengeteg ismerősöm építkezett mostanában, a felének ráment a házassága, egyik sem jött ki a keretből, és egy kivételével mind megbánták.

Vegyetek egy lakható állapotú, műszakilag jó állapotben levő házat, és újítsátok fel apránként.

2021. jún. 14. 16:20
 18/21 anonim ***** válasza:

"Vegyetek egy lakható állapotú, műszakilag jó állapotben levő házat, és újítsátok fel apránként."

Ha az összes ráfordítást nézzük, ez a legroszabb döntés. Ha fel akarják újítani, akkor a legolcsóbbat kell megvenni, ami még szerkezetileg elfogadható állapotú. Ha újracsempézik a konyhát, mindegy hogy a 60 éves, ütött-kopott, repedezett szocreál csempét verik fel, vagy a 25 éves, úgy-ahogy elmegy de nem túl divatos csempét. Ugyanannyiba fog kerülni a felújítás, cserébe a kiindulási alap ház vételára magasabb lesz utóbbi esetben. Nyilván nem csak a csempéről van szó, az egy példa volt, gyakorlatilag a háznak bármelyik részére rá lehet ezt illeszteni. Olyat kell venni, ami szerkzetileg (alap, fal, esetleg teő) jó, de az a része amit cserélni akarnak a lehető legroszabb (nyilván ezt tükröző vételáron), mert ha "kidobják", mindegy hogy a kicsit rosszat vagy nagyon rosszat dobják ki.

2021. jún. 14. 16:38
 19/21 anonim ***** válasza:
#18 igaz, én magamból indultam ki. Amit én vettem azt 2007-ben adták át. Volt vele munka, de nem volt gáz.
2021. jún. 14. 16:45
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Mi a probléma 12-es válaszommal?

Ez a település Győr Plázától 15 km, Leendő kapumptól a Győr tábla meg 11 Km. Időben kocsival 8-15 perc forgalom függvénye. Audi 24 Km, és 20-24 perc, átlagos forgalommal.

Értem én hogy vannak igényekben eltérések, és az enyémek viszonylag magasak. Viszont, ha vesz valaki egy 40-60 éves házat, akkor abba többnyire életkorával megegyezőek a nyílászárók, a gépészet, elektromos hálózat, nulla a szigeteléssel. Persze igény függvénye, de egy festés után is belehet költözni bárhova.

Ezen a környéken amit meg viszonylag jól felújítottak, azokat már 30-40 millió között árulják.

25-30 km-re Győrtől már 30-40% kevesebbe kerülnek a régi házak, de ez mindenhol így van.

2021. jún. 15. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!