Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Régi, elöregedett gittű...

Senior Séf kérdése:

Régi, elöregedett gittű ablakszárnyat hogyan újítanál fel?

Figyelt kérdés
10-15 centis darabok hiányoznak a gittből. Ha teszek ode frisset, az mior festhető? Vagy van erre valami újabb technológia?
2021. jún. 13. 09:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha minőségi munkát szeretnél végezni, a gittet mind kikaparod, az az üveget kiveszed, a keret régi, töredezett, kb. "20 réteg" festékrétegét hőlégfúvóval leégeted, lekaparod, a keretet lecsíszolod,gittel kijavítod, újracsíszolod, visszahelyezed az üveget fa üvegezőléccel, a jobb szigetelés érdekében akár átlátszó szilikonnal beragaszthatod, majd előbb alapozóval utána normál festékkel lefested. Újabb 30 évre pontra van téve.
2021. jún. 13. 09:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

1: Ilyen munkát vállal valaki?

Mennyibe jön ki kb.?

2021. jún. 13. 10:12
 3/10 anonim ***** válasza:
55%

Én, ha már bajlódom vele, akkor üvegessel hőszigetelt üveget tetetnék bele. Ha kevés pénzzel gazdálkodom, akkor ablakonként (vagy helyiségenként) Aztán ő a rögzítést (gittelés) is megoldja.

Nálunk ez a terv.

2021. jún. 13. 11:18
 4/10 anonim ***** válasza:
Fontos, hogy mennyire jól néz ki? Én csak kikapartam ami kijött, ami nem akart az maradjon, pótoltam, aztán egy deltacsiszolóval alaposan körbementem az egész ablakon, festék dettó ami lejött az le, ami nem az maradjon ha már annyira akar, aztán átkentem. Nézhetne ki szebben, de nézegeti a fene.
2021. jún. 13. 11:22
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket. Üvegtörés nélkül hogyan lehet kikaparni a régi gittet?
2021. jún. 13. 14:08
 6/10 anonim ***** válasza:
42%

"Én, ha már bajlódom vele, akkor üvegessel hőszigetelt üveget tetetnék bele."

Azzal mindenképpen érdemes számolni, hogy a keret nem biztos, hogy elbírja a hőszigetelt dupla üveg súlyát!!

2021. jún. 13. 17:08
 7/10 anonim ***** válasza:
42%
Konkrétan biztos, hogy nem bírják el a régi csapolások.
2021. jún. 13. 17:09
 8/10 anonim ***** válasza:
55%

3-as vagyok

Hát a mieink biztos elbírják és ezt nem én mondom, hanem szakember.

Nem valami korhadt, foszlott ősöreg vályogház ablakairól van szó esetünkben, amit a 8 réteg festék tart egyben.

De tény, hogy a Kérdező ablakait nem ismerem, csak mint lehetőséget említettem.

2021. jún. 13. 17:14
 9/10 anonim ***** válasza:
42%

Oké!

A tiéteket az természetesen kivétel.

Viszont általában nem erre a súlyra méretezték a még gittelt fa ablakszárnyakat és előbb-utóbb lógni fognak.

Sokszor még az új vasalt műanyagablakszárnyak is lógnak már egy-két év után.

De hajrá!

2021. jún. 13. 17:20
 10/10 anonim ***** válasza:
55%

Annyira nincs kedvem veled vitatkozni a MI ABLAKAINKRÓL, így nem is teszem. Ellenben felteszek neked néhány szakértő linket, kizárólag abból a célból, hogy okosodj és ne égesd magad rommá szakszerűtlen hozzászólásokkal!

Szívesen!:)

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Jó.jó én elhiszem, hogy én és a fenti szakemberek mind hülyék, veled ellentétben és mielőtt leírták a véleményüket, illet volna téged megkérdezni, de mit tehetünk, ez a hajó már elment!

2021. jún. 13. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!