Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mi a megoldás, ha nem szeretné...

Mi a megoldás, ha nem szeretnék kéményt béleltetni, mert 1. nagyon drága, 2. nem szeretnék gyűjtőkéményt béleltetni és villanybojlert sem szeretnék, mert úgy gondolom, hogy nem lesz elég meleg vízünk ? Van készülék, amivel megoldható a probléma ?

Figyelt kérdés
Társasház. Nincs ablak a fürdőszobában. És csak gyűjtőkémény van. Jelenleg átfolyós vízmelegítőnk van, de a katasztrófavédelem novemberig adott haladékot. Tipp? Készülék ajánlás? Minimum költség?

2021. jún. 10. 20:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom szellőző azért csak van. Mert ha a szellőzés biztosított, akkor a kémény nélküli gázbojler lehet alternatíva.
2021. jún. 10. 21:02
 2/9 anonim ***** válasza:
33%
Mekkora a furdo? Hanyan vagytok?Mekkora bojler ferne bele?kezzel mosogatsz?vannak pancsoló gyerekek?
2021. jún. 10. 21:16
 3/9 anonim ***** válasza:
66%

Ez a gyűjtőkémény dolog elég zavaros, nem is igen engedélyezett.

Szerintem menj be a kéményseprő vállalathoz, és kérj egy hivatalos szakvéleményt helyszíni kamerás ellenörzéssel.

Ezzel a szakvéleménnyel megkeresem egy épületgépész tervezőt, és ő majd szakvéleményt ad.

Innen nem fogsz igazságot találni.

2021. jún. 10. 21:18
 4/9 A kérdező kommentje:

"Nem igényel gravitációs kéménycsatlakozást". Ez mit jelent?

Találtam egy készüléket, de igazából nem vagyok szakértő a témában.

[link]

Sima gázbojlert csak baromi nagy Hajdút találtam.

2021. jún. 10. 22:11
 5/9 anonim ***** válasza:
80 litertől van kémény nélküli gázbojler.
2021. jún. 10. 22:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ott ahol nincs nyílászáró ott a létesítéskor biztos össze volt nyitva a fürdő légtere egy másik helyiséggel így volt megoldva a légutánpótlás.Tehát ha a létesítéskori körülmények vissza vannak állítva akkor már nem kötelezhet a Kétüsz semmire.

Azonos besorolású készülék cseréje

megengedett de ehhez már tervező bevonása és Kétüsz közreműködése kell.

Egyszerűsítettbe mem fog menni.

2021. jún. 11. 00:11
 7/9 anonim ***** válasza:
Villanybojler
2021. jún. 11. 09:49
 8/9 anonim ***** válasza:
120 l, lesz elég meleg víz, vagy kémény nélküli gázbojler, én azt nem szeretem mert nagyon párásítja a levegőt
2021. jún. 11. 09:51
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

"villanybojlert sem szeretnék, mert úgy gondolom, hogy nem lesz elég meleg vízünk"

Ezt nem teljesen értem, miért ne lenne elég víz? Villanybojlerünk van, megfelelő méretet vettünk és soha nem volt még gondunk vele.

2021. jún. 11. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!