Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Bidézuhany tapasztalatok?

Bidézuhany tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Magyarországon is egyre több helyen van, de skandináv országokban kifejezetten elterjedt, akár nyilvános wc-kben is.

Pl ilyesmi: [link]

Bidé nem fér el a kis fürdőben, meg amúgyis külön wc van, nem sétálnék át letolt gatyával.

Tudom, hogy sokaknak elvi ellenérzése van az ilyesmivel kapcsolatban, szóval itt most inkább azokat kérdezném, akiknek van ilyen vagy használtak ilyet, mennyire használható, pozitívum-negatívum stb

#bidé #WC #bidézuhany
2021. máj. 25. 15:34
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Ha a bidé kötelező lenne, kevesebb lenne a végbélrák.

Nálunk természetesen van a fürdőszobában, de a hagyományos ráülős bidé.

Ezt a belinkeltet nem tartom higiénikusnak, hiszen minden sz.rt amit kimosol, pont rá visszafolyik.

(Még ha nem is látod rajta.)

2021. máj. 25. 16:01
 2/6 anonim válasza:
72%

Én kb. 8 éve rendszeresen használom. Csak jó tapasztalatom van vele. Nőként érdemes megfelelően tartani hozzá a feneket. :)

Az előző hozzászólásban nem értem mi hova folyik, de maga a zuhanyfejre nem folyik vissza semmi, ha megfelelő szögben van tartva.

Egyetlen hátrány, hogy használat után a csőből ki kell engedni a vizet. De ez ennyi év után szinte automatikusan megy.

A hagyományos külön bidénél sosem értettem, hogy miért jó kak*s fenékkel átsétálni és ráadásul felé gugolni. Nagyon kényelmetlen, sajnos párszor szállásoknál volt benne részem.

Ja igen, másik hátrány. Ha valaki ilyet használ, akkor soha többet nem akar nélküle élni, még a szállásokat is úgy keresi. :D

2021. máj. 25. 22:01
 3/6 anonim ***** válasza:
77%

Éppen most újíttatom fel a panellakásomat (még nincs is kész teljesen, de a WC igen), és minden vágyam volt egy bidézuhany. Én is érdeklődtem itt tapasztalatokról, mert még sosem volt alkalmam kipróbálni semmilyet.

Pontosan ilyen mellett döntöttem, amilyet belinkeltél.

IMÁDOM.

A legjobb döntés volt, hogy rászántam magam.

Nem nagyon értem az előző hozzászólókat, merthogy részemről úgy használom, hogy ugyanúgy mint régen is, wc-papírral mindent megtörlök, lehúzom a wc-t. Aztán felhajtom a WC-ülőkét és úgy ülök rá (mert különben a WC-ülőke és WC-csésze közötti résen kispriccel a víz.) és a bidézuhannyal kényelmesen megmosom az altestemet amit előtte már WC-papírral természetesen megtisztítottam. Az én értelmezésem szerint, ez nem a WC-papír kiváltására szolgál, hanem azt követően a tisztaság/komfortérzet elérésére.

Szóval én nagyon szeretem, tökéletesen használható, én jó szívvel ajánlom bárkinek (panelba is!).

Én ezt használva nem is igazán értem a külön bidé létjogosultságát (bár mint írtam, még nem próbáltam), mert ez annyira kényelmes, hogy oda irányítod a vízsugarat ahova kell. A fix bidénél viszont egy kicsit szkeptikus vagyok azt illetően, hogy ott pont oda, pont olyan szögben jön a víz, ahogy a legoptimálisabb.

2021. máj. 27. 11:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"'Nem nagyon értem az előző hozzászólókat,"

Csak a 2-es hozzászóló nincsen tisztában a használatával.

Neki kellene egy használati útmutató.

2021. máj. 27. 12:25
 5/6 anonim válasza:
2-es vagyok. A használat eredményes, úgyhogy nem látom értelmét másképp csinálni. Én a wc papírt csakis a szárazra törléshez használom. Miért is kéne előtte, ha ott van a víz és lemossa. Egyébként sokkal hatékonyabb is mint a törölgetés.
2021. máj. 27. 14:34
 6/6 anonim válasza:
69%

"Neki kellene egy használati útmutató."

Tessék az útmutató:

[link]

Először mosás, utána wc papír használat, nem kell túl bonyolítani. :)

A külön álló bidé miatt gondolják azt sokan, hogy kell előtte wc papír, mert nyílván ott nem célszerű tisztítatlanul sétálgatni egyik pontból a másikba.

2021. máj. 27. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!