Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Melyikkel járnánk jobban?

Melyikkel járnánk jobban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy telkünk, szeretnénk építkezni. De közben találtunk egy felújításra szoruló családi házat. Itt az egész házat felújítanánk, vízvezetékek cseréje, burkolatok, ablakok, ajtók, minden. Belső átalakítás is lenne. 110 m2 a felújítandó ház. Az újonnan épülő kb bruttó. 160 m2 lenne.

Melyik lenne olcsóbb?

2021. máj. 8. 10:07
 1/7 anonim válasza:

Én inkább építkeznék.

Mivel már egyszer építkeztem, tudom mire kell figyelni, mit kellene csinálni jobban.

Lehet, hogy olcsóbb a felújítás, de lutri, mert nem tudom mit csináltak meg hanyagul az építésnél.

2021. máj. 8. 10:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Egy felújítandó háznál bőven rá kell számolni még pluszban, hogy rejtett hibák is előjöhetnek a felújítás során. Nem tudom. Ha nem nagyon durván nagy a különbség pénzügyileg akkor én inkább építkeznék.
2021. máj. 8. 11:02
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha jó "alap" a felújítandó ház, akkor inkább azt. Pláne ha először építkeztek. :-) Nem olyan lesz a ház, amilyennek a végén szeretnétek, és egy építkezés mindig jókora stresszel jár.

Írták, hogy felújításnál bőven rá kell számolni, ez igaz, szerintem a másfélszeresét. De ugyanez igaz az építkezésnél is, olyan nincs, hogy a tervezett költségvetésbe minden belefér. Illetve belefér, ha elfogyott a pénz, de akkor jönnek a kényszerű kompromisszumok. :-)

2021. máj. 8. 12:11
 4/7 mindentudó99 ***** válasza:
52%
Inkább újítanék. Pláne ha a tető fő részeihez nem kell nyúlni.
2021. máj. 8. 12:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ebből nem lehet megmondani. Eleve az építkezés négyzetméter ára is óriásit szór, annak függvényében, hogy milyen színvonalat akarsz, másrészt a felújításnál sem mindegy hogy azok a belső átalakítások mit takarnak pontosan. Mi van a közművekkel és még ezer szempontot lehetne felsorolni.

Mondanám, hogy ajánlatot kellene kérni...

2021. máj. 8. 18:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Megnézném a felújítandó házat, de ha már csere a víz, villany, csatorna, tető és nincs rendes vízszigetelés a padlóban, akkor ejteném. Ezek rendbetétele után kb. az eredeti falak maradnának, ami hát nem túl sokat ér. Régi házat nem érdemes megtartani amiatt az 5-6 konténer tégla miatt.
2021. máj. 9. 09:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. máj. 9. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!