Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Megéri napelemet tetetni a...

Megéri napelemet tetetni a tetőre vagy nem hosszú távon?

Figyelt kérdés
2021. máj. 5. 13:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
25%

Kiszámolod a fogyasztásod alapján, hogy NEKED megéri e!

Nekem nem éri meg, mert nagyjából 3 millióban lenne és a villanyszámlám havi 7ezer.

2021. máj. 5. 14:47
 2/15 anonim ***** válasza:
88%
A benapozás szöge a legfontosabb tényező, azon áll vagy bukik minden. Ha van egy észak tájolású házad ami előtt ráadásul egy rohadt nagy platánfa áll akkor nincs miről beszélni.
2021. máj. 5. 15:31
 3/15 anonim ***** válasza:

Lehet hogy megéri, lehet hogy nem. Amin múlik, hogy megéri-e:

-ház tájolása, tető dőlésszöge

-területi elhelyezkedés (völgyben kevesebbet süt a nap)

-ingatlan jellege, mostani értéke (Amiatt fontos, hogy évek múlva ha eladod esetleg a házat mennyit kapsz vissza a napelemek árából. Egy most 5 milliót érő borsodi romos ház nem fog kétszer ennyit érni, ha még 5 millióért napelemet teszel rá, viszont egy újépítésű kertvárosinál lehet hogy megéri emiatt is.)

-mennyi lenne a költsége (A napelemek költsége ugye nagyjából adott, de csomó olyan tényező van, ami csak a te házadtól függ: pl. a tetőszerkezet elbírja a napelemet vagy meg kell erősíteni, esetleg amúgy is cserélni kell a tetőt?)

-szükséges napelem teljesítmény (A napelemre is igaz valamilyen szinten, hogy nagyban olcsóbb, a villamos áramra viszont nem. Szóval ha kétszer akkora villanyszámlát szeretnél kiváltani vele, lehet hogy csak 1,8-szorosába fog kerülni mindenestül a rendszer.)

2021. máj. 5. 16:16
 4/15 anonim ***** válasza:
34%

Ha 10ezer alatti a villanyszámlád, akkor nem éri meg.

Viszont ha 10ezer feletti, akkor sem.

Ugyanis minden híreszteléssel ellentétben, az életben nem térül meg az ára.

2023-tól meg pláne nem.

2021. máj. 5. 17:30
 5/15 anonim ***** válasza:
20%
Csak ha azzal is fűtesz, de a szaldó eltörlésével nem térül meg nagyon
2021. máj. 5. 18:41
 6/15 anonim ***** válasza:
68%

11 éve telepítettem állami támogatás nélkül, most térült meg. Úgy hogy egyszer már cseréltem invertert. Innen még vagy 10-15 évig ingyenáramon leszek, úgy, hogy két inverter csere még be van kalkulálva. Egy 3,5 kW-os rendszerem van. Megérte.

Nem tudom #1-nek például ki adott 3 milliós árajánlatot 7 ezer forintos villanyszámlára. A lentebb linkelt oldalon 8 ezer forintos villanyszámlára felfelé kerekítve is 1,3 millió az ajánlat.

[link]

Az én rendszerem sem került 3 millába, és azóta rengeteget estek az árak!

És most még állami támogatást is lehet igénybe venni.

Szóval kérdező, járj utána rendesen, saját magad. Ne hagyd, hogy lehúzzanak olyanok, akik vagy nem elég tájékozottak, vagy csak félinformációkból osztják a tanácsot.

2021. máj. 6. 20:52
 7/15 anonim ***** válasza:
90%

#6: Ezért is írtam (nem az egyes vagyok) hogy sok tényezőtől függ, és van hogy megéri, van hogy nem. Egy 3,5 kwos renszer mai áron kb 1,5 millió. De valakinek kicsit előnytelen tájolás, földrajzi elhelyezkedés stb miatt lehet hogy egy kicsit nagyobb kell ugyanehhez a teljesítményhez. Az akkor leyen mondjuk 1,8 millió. Ha a tetőszerkezet nem bírja el, annak megerősítése magában millió föltti tétel lehet. És akkor ott vagyunk, hogy ugyanazt a villanyszámlát 2,8 millióért váltotta ki 25 évre, amit más közel feleenyiért.

Illetve a számításokból elég gyakran (mindig) hiányzik az időérték figyelembe vétele. Tizenéves időtávokról beszélünk, itt nem lehet simán összeadás-kivonás alapon számolni.

2021. máj. 6. 22:39
 8/15 anonim ***** válasza:
94%
Egyébként megnézném a számítást, hogy 11 év alatt hogyan térült meg. Egy 3,5 kw-os rendszer durván havi 12 ezres villnyyszámlát tud kiváltani. Az 11 év alatt bő másfél millió. Egy ekkora teljesítményű rendszer ma kerül ennyibe, nem 11 éve.
2021. máj. 6. 22:41
 9/15 anonim ***** válasza:
64%

#8-as válasza logikus.

Aki tud számolni, az nem telepít napelemet a mai kondíciókkal.

Ennyi.

2021. máj. 8. 18:06
 10/15 anonim ***** válasza:
46%
Nem mindenki azért telepíti hogy az majd pénzt termeljen. Pl én se, de nekem kb most hozta vissza az árát, 8 év után, de csak úgy hogy hőszipkával fűtök. Amúgy nem érdekel a megtérülés, volt rá pénzem, inkább erre költöttem mint a bankban rohadjon.
2021. máj. 8. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!