Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ez lehetséges lenne panel...

Ez lehetséges lenne panel lakás esetén?

Figyelt kérdés

[link]

Szinte szög pontosan ugyan ilyen az alaprajza a lakásunknak. A konyha iszonyatosan pici ezért arra gondoltam hogy egybe nyitnám a konyhát a szobával. Egy akadályon van aza fal. Szóval elég nagy beton akadály... Gondolom mindenre van megoldás ha nem tartófal. Őszintén fogalmam sincs hogy az-e szerintem nem. Olyan 6 cm vastag lehet. Biztos vagyok benne hogy ezt házilag kiszedni nem lehet (sajnos) mindent mi akarunk csinálni a házon /túl sok kókler miatt muszáj/ de ehhez tuti egy brigád fog kelleni HA lehetséges. Ha másképp van uram bocsá' mondjátok meg ti! Nekem csak kipattant a fejemből az ötlet, remélem megvalósítható, és csinált már valaki itt ilyet. Gondolom statikus az alap... Na nem agyalok tovább nem akarok hülyeséget írni :D várom a válaszokat, köszi szépen!

Bocs ha valami el van írva, nem vagyok magyar! :D ha nem értesz valamit amit írtam kérdezz rá nyugodtan én szívesen válaszolok!!!😊

#panel #lakás #fal #Rugjuk ki!!
2021. ápr. 24. 15:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%

Elöször is kell egy statikus, aki megnézi, ki lehet-e szedni a falat, esetleg csak részben - a véleményt feltétlen írásban kell kérni töle, mégha draágább is, különben nagyon ráfizethetsz!

De utána is, ha lehetséges szerinte, akkor is feltétlen kömüvessel csináltasd, teljesen hivatalos úton, mert csak így vagy védve jogilag, ha netán mégis összeomlik valami a házban vagy a lakásban.

Ha a szakvélemény, meg a falbontás jogilag nem szabályos formában történik, akkor egy esetleges kárt teljes mértékben te vagy köteles megtéríteni, emellett még veszélyeztetés miatt biróság elé is kerülhetsz, és el is ítélhetnek!

2021. ápr. 24. 15:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak kb. 6cm akkor biztos, hogy nem tartófal. Mielőtt bármit lépnél azért tudd meg, kell-e valami engedély hozzá, közös képviselőnek tudni kellene.
2021. ápr. 24. 16:07
 3/11 anonim ***** válasza:

Ez az alaprajz nekem gyanús, valószínűleg teljesen aránytalan. De ha az a szoba fal tényleg vonalban van a másik lakástól elválasztó fallal, akkor tuti tartófal lesz.

Esetleg a gardrób felőli fala lesz válaszfal.

2021. ápr. 24. 17:00
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nincs közös képviselő a házban csak a szövetkezet van azt mondta a szomszéd. Mindenképp marad a hivatalos út, köszi hogy megerősítettél benne és hogy ilyen sokat írtál!

2.valaszt adó: köszi neked is!

3.välaszt adó: ez 2/2 lakás a legszélén van nincs szomszéd azon az oldalon

2021. ápr. 24. 18:37
 5/11 A kérdező kommentje:
Ja ez nem az én lakásom alaprajza de ugyan ilyen
2021. ápr. 24. 18:37
 6/11 anonim ***** válasza:
a jobb alsó üres negyedben az tuti egy szomszéd szobája. legalábbis ez az alaprajz olyan. a szélső lakás esetén a rajzon a felső falon lenne ablak, amúgy arra van a másik lépcsőházi szomszéd
2021. ápr. 24. 21:47
 7/11 A kérdező kommentje:

Elnézést elírtam a lakást 2/1-ben vagyunk még szoknom kell bocsánat.

Amit mi szeretnénk:

Konyhát a vele szembe lévő szobával össze nyitni. Az alaprajz bal oldalán van a konyha és a szoba na szóval a közte lévő falat kéne kiszedni.

Jobboldalt igen a 2/2-nek van a lakás és ott valóban a szoba van de mi azt az oldalt nem háborgatjuk. Előszobánk van (ezért sincs ablak ott, bejárat van) mellette és a nagyobb szoba vonalánál van. De ez lényegtelen mi a bal oldalt akarunk bontani. Nekünk egy közvetlen szomszéd van a 2/2 szembe pedig a 3/3 szóval mi az épület szélén vagyunk nincs szomszéd a bal oldalt, nincs mellettünk még egy lakás tömb.

Remélem érthetően tudtam leírni, elnézést ha valamit elirok szóljatok rám!

2021. ápr. 25. 00:17
 8/11 anonim ***** válasza:
Ok, ezért írtam, hogy amit te bontanál az szerintem tartófal lesz, mert a panelházakban a szomszédtól mindig az választ el. Ez a kereszben futó fal a konyhád és a bal oldali szoba között ugyanaz a tartófal, mint a jobb oldali szoba és a szomszéd között.
2021. ápr. 25. 08:06
 9/11 A kérdező kommentje:

Aha értem már!

Most lemértem a fal vastagságot amennyire tudtam 5cm jött ki szerintem 1 cm.et tévedtem és az 6 lesz ahogy saccoltam maximum 6,5 több biztos nem.

Értem amit mondasz, de azt nem hogy 6cm vastag fal hogy lehet tartó fal? Ez nem válaszfal méret? Lehet rosszul tudom

2021. ápr. 25. 10:43
 10/11 klimaesvillany pont hu ***** válasza:

Figyi, hívj ki egy ilyen céget. Ők ezer ilyet csináltak már, fölösleges ezen előre rágódni.

Én pár éve két lakásban is vágattam ajtót, egyszerre. Pikk-pakk kész voltak, a sittet elvitték, szerintem 3 óra sem volt az egész.

2021. ápr. 27. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!