A lapos elektromos kábeleket a plafonnál hogy rögzítik? Pontosabban hogy ütik bele ezeket a szögeket a betonba?
Ha olyan a beton, sehogy. Folyamatosan foltokba felgipszeled, tartod amíg meghúz.
Fúrsz tiplit és csavarral rögzitted, meg kis lemezzel, amit vagy hagysz, vagy gipszelés után kiszedsz.
Köszi, pont így csinálom, csak nagyon macerás. És az a vicc, hogy eredetileg pedig szög tartotta amit kitéptem. Igaz pár milliméterrel rövidebb mint amit manapság kapni, de úgy benne van a betonban, hogy simán ki sem lehet húzni. Én maximum 3mm-t be tudom ütni 800g-os kalapáccsal, de a hegyének már ilyenkor annyi, és 2 ujjal kihúzom.
Az eredeti olyan, mintha belőtték volna valamivel.
A lapos kábelt simán fel is tudod ragasztani a plafonra.
Én pl. a gipszstukkókat ragasztom, pedig azok sokkalta nehezebbek mint egy kábel.
Régen volt Hilti szögbelövő, ami a betonba belőtte a szögeket.
Ezzel sokan foglalkoztak a panelek hajnalán, mert egy képet v. polcot sem tudtak a falra feltenni a beköltözők.
Én Tesa ragasztó spray-el dolgozom. Kapható a Praktikerben, igaz 400 ml 5 000 Ft-ért. Viszont sokkal jobb, mint gipsszel megfogatni és tartani vagy csavarozva rögzíteni.
A ragasztópisztolyos megoldást nem ismerem, de a két komponensű biztos megfogja.
Az UHU ragasztó spray-t is kipróbáltam. Össze sem hasonlítható a Tesá-val.
Hilti szögbelövője is jó ötlet csak túl nagy az MM fal vezetékhez és szétnyomja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!