Kicsi társasházi lakásban 40 éves konvektorok megszüntetése megoldható? Központi fűtés kiépítése szóba jöhet?
Milyen központi fűtésre gondoltál? Ami az egész házat fűti?
Mert erről lebeszélnélek, ráadásul 100%-os beleegyezés kell.
Mi (az egész ház, azaz 10 lakás) egységesen kiléptünk és cirkókat csináltattunk.
Kémény nélkül viszont nem fog menni, ha közös, ha egyéni, viszont létezik parapetes gázkazán:
Amit nem tudok, hogy ilyen kicsi lakás esetén megéri e a hajcihő
- engedélyek, tervek.
Kérdező!
A központi fűtés már a házban volt, amikor visszaköltöztünk tömbrehabilitáció után,(1989. VII.ker) tehát azt nem mi építtettük ki.
De annyira elégtelen volt és aránytalanul drága, hogy mindenki zúgolódott. 3 házat, (egy U alakú tömböt) látott el a rendszer, a mi házunk volt az utolsó, ahova érkezett a "meleg víz".
Miközben a mellettünk levő házban még télen is nyitott ablakkal, gatyában járkáltak a lakók, nálunk BEMÉRTEN(!) volt 18 fok a lakásokban, de ugyanannyit fizettünk, mint a többiek, akiknek melegük volt.
Szerencsés műszaki helyzetben voltunk azzal, hogy utolsók voltunk a rendszeren, így egységesen megszavaztuk a közgyűlésen a leválást.
Nem is került vagyonokba, mert a lakásokban bent voltak a csövek, radiátorok, egyénileg csak lakásonként a cirkót kellett megvenni.
De nálunk jók voltak a kémények.
Itt senki nem ért hozzá, azt sem tudják hogy miről beszélsz.
Inkább a szerelővel beszélj, ő látja a helyszínt.
Nekem 54m2 van 2 szoba. A régi fég konvektorokat újabbra cseréltettem. Ez volt az egyedüli, olcsóbb és jó megoldás. A féggel semmi gond, egyszerűek, könnyű javítani, tisztítani, és minden van hozzá. Nekem órlángon mentek egész télen, így volt 21 fok mindig.
Cirkót nem bírsz berakni, mert ablakok miattnem vezetheted ki falon kívülre, kémény szintén nem jöhet szóba. Parapetes mika kazán hálóba azért hangos, de gyorsan telepíthető rá néhány radiátor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!