Panellakásból kettő lakást csinálni?
Egy ilyen elrendezésű lakásom van. Arra gondoltam, hogy a hallból konyhát alakítanék ki, a hallból nyíló egyik szobát pedig fürdővé? Ezután kiadnám egyetemistáknak. Lehetséges a hálózatra plusz vízvezetékeket kötni, engedélyt kapnék rá?
Teraszos fürdő? Az igen! Nem tudom, elméletileg megvalósítható-e, de én biztosan nem költöznék ilyen lakásba. Főleg, hogy a másik lakrészben lakónak meg a fürdőjén keresztültrappolna a másik.
Ha már... akkor szobánként add ki.
Bár én egyetemistáknak nem adnám ki, sokan sajnos csak pusztítanak:(
A WC mögött van a strang, szóval WC-t csak a bal alsó szoba WC melletti sarkába tudsz tenni.
Ugyanabban a sarokban a hall-ban oda tudsz tenni egy konyhasarkot, mert a csatornát meg a vizet nem tudod tovább vinni az ajtók miatt.
#5: vizet bárhova el lehet vinni.
A csatorna a probléma. panelban eleve jóval padlószint felett van a leágazás, szóval ajtó alatt nem viszed el még álpadló alatt sem, max szennyvízátemelővel, amivel garantáltan évente elönti a fos a lakást, mert csak belekerül aminek nem kéne.
Elég nagy hülyeség ez az átalakítási ötlet, és nem is megvalósítható, fentebb már leírták, hogy miért.
DE:
Ha egyetemistáknak szeretnéd kiadni, akkor ez a lakás ezzel az elrendezéssel is tökéletes erre a célra! Ha pedig költeni szeretnél rá, akkor általános felújításra költs, esetleg ha kell, optimalizáld kicsit a lakást a kiadáshoz. Megmondom mit csinálj: szobánként add ki a lakást! Vagy három főnek, vagy a nagyobbik erkélyes szobába akár költözhet 2fiú/2lány/1pár is. Van egy nagy gardróbszekrény, tök jó, van hely oda is pakolni. A zárt folyosórész akár biciklik tárolására is alkalmas lehet, ha tűzvédelmi előírásokba nem ütközik a dolog, akkor akár akasztós tartót is felszerelhetnél nekik. A hall pedig lehet közös étkező/nappali, és a ruhaszárítást is meg tudják ott oldani, nem kell mindenkinek a szobájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!