TCA kérdése:
Milyen nagyságrendű költségei vannak családi ház körül drénrendszer kiépítésének?
Figyelt kérdés
Családi ház felújításáról van szó, aminek során a fal vízszigetelését is felújítanánk, egyszersmind a talajnedvesség elvezetésével is védenénk a falakat. Ahogy utánaolvastam, erre drénrendszereket szoktak telepíteni a fal mellett leásva. Meg tudja valaki mondani, kb. milyen nagyságrendben van egy ilyen rendszer kiépítésének költsége egy kb. 105 nm alapterületű (kocka) háznál? Egyelőre kivitelezőt erre még nem találtam, de az előzetes felújítási költségvetéshez jó lenne tudni egy kb. nagyságrendet. Ha még céget is tudnátok a kivitelezésre ajánlani, az még jobb lenne ;)2021. márc. 14. 20:13
1/2 anonim válasza:
Attól függ milyen mély az alap, van-e pince, kell-e pl. térkövet felszedni. Az anyagköltség nyilván nem magas, s ha minden falhoz egyszerűen hozzá lehet férni akkor a munka gyorsan el is végezhető, de ugye az ideális állapottól a gyakorlat gyakran messze esik. Ha a ház kerületére számolod akkor szerintem olyan 10-15.000 Ft/métertől felfelé kalkulálj.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Se térkő, se betonozás nincs jelenleg a ház körül, és elég jól hozzáférhetőek a falak. Bár fák vannak/voltak a közelben, szóval lehetnek nagyobb gyökerek a föld alatt.
2021. márc. 14. 20:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!