Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 20 lépcsőfokra mennyibe...

20 lépcsőfokra mennyibe kerülhet keményfa borítás?

Figyelt kérdés
Laminált padlóval való borításra kb 500.000Ft-ot mondta rugdosóval együtt, elképedtem, mennyibe kerülhet tölgyfából például?
2021. márc. 12. 15:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

10-es!Szerintem szerencséd volt, meg ügyes vagy, hogy nekiálltál így.

Mindenképpen kérni kell több ajánlatot. Én is asztalos vagyok, 750ezerért csináltam utoljára ilyet, lakkozva, beépítve, korlát nélkül, teljesen zárt beton alapra.

2021. márc. 15. 20:37
 12/13 A kérdező kommentje:

Kedves 11-es!

Azt meg tudnád mondani hogy milyen előkészítés szükséges a fa lapok alá? Jelenleg parkettával van burkolva azt mi fogjuk lebontani és gondolom vissza kell majd egyenletesen zsaluzni.

Hát ha 500 a laminált és 750 a tölgy akkor egyértelműen tölgy.

2021. márc. 16. 09:47
 13/13 anonim ***** válasza:

Ha parkettával van burkolva és így jó a lépésmagasság, akkor arra kell vigyázni, hogy ha vastagabb lesz a lépcsőlap, mint a parkette, akkor a legelső és a legutolsó lépcsőfok magasága változni fog. Nálam otthon is így volt, 20mm vastag lépcsőlapokat csináltam és csak a lapok elejét vastagítottam meg.

Zsaluzni nem kell, a beton és a lapok közé különböző vastagságú lécekkel lehet vízszintezni, ha esetleg szükség van rá. A ragasztót kell lekaparni, portalanítani és leragasztani a lépcsőt. Én poliuretán ragasztót használtam, ami kevésbé dagad, mint a réskitöltéshez használt purhab.

A lépcsőlapokat mindig előre szoktam felületkezelni, hogy ne csak az egyik fele legyen, lerakás után. Talán ennyi, most más nem jut eszembe.

2021. márc. 16. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!