Sütőnek megfelelő ez a vezetekelés?
Akkor ez egy tűzhely, nem? A sütő az, amibe kalácsot tesznek. A főzőlap az, amin a csülökpörköltet adjusztálják. És ha a kettő egy házban van, az a tűzhely.
Vagy most a csak a sütőt akarod üzemeltetni, a főzőlapokat nem?
Nem jó.
Teljesítményhez méretezik a kábelt. És az kellene. Mert ha óracsere lesz nagyobbra, akkor kinyiffantják. Valamint mit csinálsz ha kevés a teljesítményed?
Tűzhelyek 6-7kW, sütők, 2-3kW.
Ha van lehetőséged,kösd 3 fázisra,és a jövőben(akár 5,8,vagy 10 év múlva) kevesebb gondod lesz.
Ha már átalakítás,-még ha több meló is,és nem nagyon kell bontani,meg a pénz is megvan rá,én biztos az órától elindítanék egy 4x4,vagy min.4x2.5,-de sodrott rezet.
A sodrottal könnyebb dolgozni,és az elektronok ugye a szál(ak)felületén rohangálnak...
Ha csak 3 szál megy,abból ugye nem lesz 3 fázis.
A vezetékezés teljesen rendben van. 16A /fázis esetén a 2.5-es vezetékpárt kb. 10 méter hosszan lehet szabvány szerint vezetni, csak ez fölött kell nagyobb keresztmetszetre váltani, mert ekkor lesz a vezeték veszteség >2%.
Én csak azt nem értem, milyen tűzhely ez, vagy hogy használod, hogy 16A 1 fázis esetén nem csapja le az órát. Az enyémen a főzőlapok kb. 2kW-osak, 2-t együtt indítva lecsapna. Éppen ezért én mindenképp javaslom a 3 fázisú bekötést, a tűzhely és a fali kötődoboz között 2.5 mm2-es 5 eres sodrott vezetéket.
...16A 1 fázis esetén nem csapja le az órát...
A legtöbb tűzhely okosan reteszeltként működik, ha úgy van bekötve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!