Elektromos törölközőszáritó fogyasztása?
A kb. 4 nm-es fürdőszobámban nincs külön fűtés, és elektromos törölközőszáritót szeretnék venni, egy olyat néztem most ki elsőre, ami 600 W-os, 120 cm x 50 cm.
Szerintetek mennyi lehet ennek a fogyasztása, vagyis mennyivel dobja meg a havi áramszámlat?
600 w-ot fogyaszt óránként. Tehát a kb. 35 ft-os kwh ár 60%-a lenne az óránkénti fogyasztás (azaz kb. 20 ft), ha állandóan bekapcsolva van. De szerintem termosztátos, tehát ki-be kapcsol. tehát még ennyi se lesz...
Viszont ettől ne várd, hogy kifűti a fürdőszobát. Ez lófütty ahhoz, egy ilyen tényleg cska törölközőszárításra való.
szeritnem ezer wattost akart írni..
Nem hiszem, hogy létezik száz wattos törcsiszárító...
Kérdező, azért nézz szét, hogy kifejezetten fűtésre ilyen konvekciós radiátorokat ajánlanak, és 2000 W a teljesítmény...
A törölközőszárító kb. arra alkalmas, hogy mondjuk egy meglévő fűtés mellett, pl. egy kisbaba fürdetéséhez a 21 fokos hőmérsékletet felnyomja 23-24 fokra... De önálló fűtésre semmiképp sem alkalmas, még a 600-1000 W-os sem.
Koszi mindenkinek, a nordart oldalan nezelodtem meg, ott talaltam pl ilyet, ami onallo futesre is alkalmas, csak ez kb. 2x annyiba kerul, mint amennyit raszannek. :/
Ezen az oldalon amugy a sima futopanalekbol a 2000 W-osra azt irjak, hogy az mar 15-20 nm-es szobaba is jo, szoval egy pici furdobe olyanbol talan jo a kisebb is, szoval azokat is nezegetem most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!