100 literes Ariston bojlert megtarthat egy 5-6 cm vastag gipszfal?
Sziasztok!
Megvásároltam az Ariston 100 literes bojlert, ami még nincs felhelyezve. Ez az első villanybojlerem, eddig átfolyós gázos volt.
A vízszerelő a kamrában építette ki neki a vízkiállást, és azt ígéri meg tudja oldani, hogy elbírja az a kb 6 cm vastag egyben kiöntött gipszfal, ahova fel akarja helyezni.
Viszon a villanyszerelőm (aki kiépítette oda az áramot) is attől fél, hogy nehogy kiszakadjon a fal, a sulytól, és tönkremenjen az új bojler, elárasztva mindent. Az sok pénzembe, időmbe, idegembe menne. Ez megtörténhet?
Házilag kiöntött gipszfal? Látatlanba is fogalmunk sincsen, hogy mit bírhat, pláne ha tesem tudod.
Egy gipszkartonról még vannak adatok, paraméterek, utasítások.
Én még 5 centis téglafalra sem merném feltenni, nem hogy gipszre!!
A villanyszerelődet tartsd meg, a vízszerelődet pedig zavard el.
Gipszfal nincsen. Gondoljatok bele, hogyan lehetne azt kivitelezni, milyen zsalu kellene hozzá? Mi indokolja, hogy valaki ilyet csináljon?
Talán ytong lehet? Vagy gipszkarton?
Én 4 éve csináltam lakásfelújítást,nekem a 80 literes szögletes Ariston Velis lett felrakva...
A fal kb. 40 éves,az még az 5 cm-s válaszfal tégla(20x40-s)
Az én vízvezeték szerelő haverom azt javasolta(és úgy is lett) hogy átmenő csavarokkal+ fakötésű alátéttel tegyük fel,-az a biztos!
A wc felől pont a csavarok alá raktam egy polcot,így egyáltalán nem látszanak lentről.
Köszönöm a választ kedves 7-es! Örülök, hogy így meglehet oldani, nekem is a túloldalon a wc van. Hasonló lehet az alaprajz, mint nálam.
Megírom majd mi lett a megoldás :)
Szeged,16 lakásos téglablokkos 4szintes...
7 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!