Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 100 literes Ariston bojlert...

100 literes Ariston bojlert megtarthat egy 5-6 cm vastag gipszfal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Megvásároltam az Ariston 100 literes bojlert, ami még nincs felhelyezve. Ez az első villanybojlerem, eddig átfolyós gázos volt.

A vízszerelő a kamrában építette ki neki a vízkiállást, és azt ígéri meg tudja oldani, hogy elbírja az a kb 6 cm vastag egyben kiöntött gipszfal, ahova fel akarja helyezni.

Viszon a villanyszerelőm (aki kiépítette oda az áramot) is attől fél, hogy nehogy kiszakadjon a fal, a sulytól, és tönkremenjen az új bojler, elárasztva mindent. Az sok pénzembe, időmbe, idegembe menne. Ez megtörténhet?

2021. febr. 2. 12:01
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

Házilag kiöntött gipszfal? Látatlanba is fogalmunk sincsen, hogy mit bírhat, pláne ha tesem tudod.

Egy gipszkartonról még vannak adatok, paraméterek, utasítások.

2021. febr. 2. 12:27
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
Én direktben nem merném feltenni. Csináld úgy, hogy rögzíts a falhoz két zártszelvény a bojler mögé, ami olyan hosszú, hogy leér egészen a talajig. Erre csavarozd a bojlert. Így a súly jelentős részét a zártszelvényen keresztül az aljzat tartja, a fal megy csak annyit, hogy ne döljön előre. Nekem gipszkarton előtétfalon így vannak rögzítve 160-180 centis radiátorok. Persze nálam vas a karton mögött van.
2021. febr. 2. 12:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én még 5 centis téglafalra sem merném feltenni, nem hogy gipszre!!

A villanyszerelődet tartsd meg, a vízszerelődet pedig zavard el.

2021. febr. 2. 15:27
 4/10 anonim ***** válasza:
76%
100 liter víz (= 100 kg), plusz a bojler súlya: nagyon nagy a veszély, hogy KISZAKÍTJA A GIPSZFALAT!
2021. febr. 2. 16:04
 5/10 puritan ***** válasza:
77%

Gipszfal nincsen. Gondoljatok bele, hogyan lehetne azt kivitelezni, milyen zsalu kellene hozzá? Mi indokolja, hogy valaki ilyet csináljon?

Talán ytong lehet? Vagy gipszkarton?

2021. febr. 2. 19:53
 6/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a hasznos válaszaitokat. Igazatok van, látatlanban nehéz tanácsot adni. Remélem, volt aki hasonló gondba ütközött és megoldotta 😊 Ez a fal ahogy a szakik magyarázták belül üreges, gipszes kinézete van kb a gipszkarton elődje. De nem vagyok kőműves, lehet butaságot mondok. Az alátámasztásos tanács jónak tűnik.🙂
2021. febr. 2. 20:11
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én 4 éve csináltam lakásfelújítást,nekem a 80 literes szögletes Ariston Velis lett felrakva...

A fal kb. 40 éves,az még az 5 cm-s válaszfal tégla(20x40-s)

Az én vízvezeték szerelő haverom azt javasolta(és úgy is lett) hogy átmenő csavarokkal+ fakötésű alátéttel tegyük fel,-az a biztos!

A wc felől pont a csavarok alá raktam egy polcot,így egyáltalán nem látszanak lentről.

2021. febr. 2. 21:08
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ kedves 7-es! Örülök, hogy így meglehet oldani, nekem is a túloldalon a wc van. Hasonló lehet az alaprajz, mint nálam.

Megírom majd mi lett a megoldás :)

2021. febr. 3. 14:57
 9/10 anonim ***** válasza:

Szeged,16 lakásos téglablokkos 4szintes...

7 voltam

2021. febr. 3. 22:38
 10/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszaitokat, hasznos volt. Időkőzben felkerült a kérdéses falra a bojler, 100 litereset vettem, és megállt a helyén. Szerencsére kiderült, hogy a falon beljebb betonból kiöntött fal is van ,mert gyüjtő szellőző van mögötte. Abba is rögzítette, a vízszerelő szerint kapaszkodik bele.
2021. márc. 22. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!