Kazán csere (nem kondenzacios) mennyibe kerul napjainkban? Munkadijilag..
Tudom-tudom,hogy mar csak kondenzaciosat szabad, de mivel nincs jelen pillanatban penzunk erre es most a hidegben elromlott, igy a kenyszer belevitt hogy egy hasznaltat vegyunk 50 ezerert.
Egy szerelo az elobb nagyon kedves volt es 100 ezer munkadijat mondott...
"Egyszerűsített készülékcsere (gázcső csere nélkül) munkadíja: 490 000 Ft-tól"
Annyit kérnek el, amennyit akarnak, hisz te úgysem tudod megcsinálni.
Szerintem a sima csere indítással együtt 100-ból nem sok úgy, hogy nem köt bele mindenbe (EPH-szakvélemény megléte, teljesítményazonos kazán, megfelelő -e a kémény és hasonlók).
Hogy más mennyit kér, az sem fog sok támpontot adni.
Legalább legyen központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő végzettsége, akkor a kontárokat kiszűrted.
Nem tudom, hogy mi kerül ezen ennyibe??
Kb. 2-3 órás munka lehet, ha profi.
Ha nem, akkor is egy fél nap alatt készen van vele.
Tavaly simán kicseréltem magamnak.
Nem egy agysebészet.
Az 50 ezerért vett kazánt majd hülye lesz 490.000-ért beköttetni a helyi főrablóval.
El kell zavarni az ilyeneket!
Ez itt a lényeg.
Van aki beköti magának, másnak megcsinálja a haver ötezerért, a harmadiknak a falubeli frissen végzett gázszerelő egy húszasért, a negyedikről lehúzzák a félmilliót.
Tök mindegy, mit írunk, úgyis a helyi szakik fogják megszabni az árat és ő csak eldöntheti, melyiket kéri fel.
Ha tudna vizet és gázt szerelni, már ott fűtene az új kazán, nem itt kérdezősködne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!