Ház penészedése ellen megoldások?
Régi tégla ház, külső szigetelés nélkül. Az összes nyilaszaro fa. A házban szellőző egy darab sincs, csak ablakot nyitnak néha. A nagyszoba északi fala penészedik, ezen kìvül minden helyiségben csurog csöpög a víz minden kicsit hűvösebb felületen.
A fűtés parapetes gázkonvektor.
A konyhában párelszívó lesz bekötve ez már fix.
Ezen kìvül gondolkozunk, hogy a furdobe egy kisebb a nappaliba egy nagyobb teljesitmenyu rekuperatort helyeznenk el és az ablakokra utolag beepitehto szellozonyilasokat.
Viszont kicsi a költségvetés, kb. 300 ezer max. Ezért a ház külső szigeteleése szerintem nem fér bele, de a szellőztető rendszer meg elengedhetetlen. Maximum az egyetlen északi falat lehetne leszigetelni még ezen kìvül, így a nappali szekrénysort vissza tudnák tolni a falhoz.. Mit gondoltok a tervről?
Még jó hogy a szigetelés nem fér bele, akkor már megfulladnátok a penészbe.
Valahol vagy ázik, vagy a falazat szigetelést kellene alulról megoldani.
Régi nyílászáróknál és szigeteletlen fallal nem normális a penészedés.
Egyszerű,mert ha egy lakásban fűtenek akkor ugye a belsőpára nem tud kicsapódni a falra meg sehova Pl (főzés, sütés közbeni ).
Jó én megpróbáltam segíteni úgy látom nagy a baj ott. Minden jót !
Nálatok nem megoldás a külső hőszigetelés!
Elsőnek próbáljátok ki azt a leásós módszert amit írtak, mert ez a legolcsóbb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!