Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Megéri cserélni a biztosíték...

Megéri cserélni a biztosíték táblát?

Figyelt kérdés
Adott egy panel lakás amiben régi alumínium vezetékek vannak. Tervben van az egésznek a cseréje, de első körben arra gondoltam, hogy lecserélem a biztosíték táblát. Lehetséges e ez így, illetve ha igen van értelme?

2020. dec. 30. 21:30
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

Inkább ne.

Cserénél a meghajlítgatott alu gyorsan eltörik, vagy ahhoz közeli állapotba kerülhetnek. A tábla méretét az új áramkörök, oda épített berendezések mennyisége határozza meg, nembeszélve az értékeikről ( kismegszakítók,FI relé, csengó és tartalék)

Ha valamit nem jól kötsz, baj is lehet belőle

2020. dec. 30. 21:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Szakemberrel csináltatnám, úgy se? Akkor inkább egybe az egészet?
2020. dec. 30. 21:46
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
Felesleges, mert a végén vehetsz másikat. Vagy közlik, hogy nem jó, cserélni kell. Esetleg saccold meg mekkora kell, és plussz 3-4 hely tartalék. Gondold végig( villanytűzhely, hány FI relé,kb helyiségenként 1 áramkör, csengőmodul, és maradjon tartalék.)
2020. dec. 30. 21:57
 4/8 anonim ***** válasza:
63%

Már minden szakember csak így újit fel. Alanyi jogon 32 A jár.

Ha neked nem ekkora kismegszakitó van fent,akkor nem sok előnye van a réz vezetékkel való áthúzással. De van 1 kis szakasz,az órától az első dobozig behúzott vezetékkel.A kis megszakitón ott a plomba.

Tehát ezt a szakaszt csak az tudja kicserélni,akinek van jogosultsága

Újra plombázni.A kiskapu az szokott lenni,hogy villany szerelőnek van olyan ismerőse,haverja,aki ilyet meg tud oldani.

A plombáló vill.sz.majd megigazolja miért került másik fel.

Igaz,pár forintba belekerül. Van hivatalos útja is,de nem olyan gyorsan. Csak azért írtam,mert mi is itt akadtunk el.

2020. dec. 30. 22:02
 5/8 anonim ***** válasza:
47%

Ha már egyszer áthúzatod a teljes lakást, akkor ne a tábla maradjon ki.

Az első válaszát nem tudom hova tenni, mert a kérdező pont arról ír, hogy az alu kábelezéstől akarnak megszabadulni.

2020. dec. 30. 23:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Utolsó: a tábla nem marad ki semmiképpen sem, a kérdés arra vonatkozott, hogy ameddig nem lesz a teljes vezeték kicserélve megéri e csak a táblát. Segít e valamit a dolgon?
2020. dec. 31. 00:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez esetben nem. Kétszer fizetsz a szerelőnek tök feleslegesen.
2020. dec. 31. 00:36
 8/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!
2020. dec. 31. 00:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!