Meglévő zárt rendszerű padlófűtéshez hogy tudnánk utólag vízteres kandallót hozzáépíteni?
24 kw-os vaillant kazán van, külön melegvíz tároló bojlerrel. Kémény van, épített kandallót szeretnénk, először csak úgy gondoltuk, hogy melegít levegőn, de feljött a téma, hogy valahogy padlófűtés rendszerbe építeni, komfortérzetet biztos növelné, és akár gáz használatot részben ki is válthatná. Néztem harmónika rendszerű legfűtéses megoldást, de mennyezetet furkálni nem mernék, durva beavatkozásnak tűnik.
Mit gondoltok, hogy oldható meg? Amit eddig olvastam, ott puffer tartályt írtak, és szabályzót, hőfok miatt. 40 fokos víz kering jelenleg padlóba.
A 40 fokot soknak tartom,szerintem sehogy .
Ahogy nekem a szerelők elmondták,a fűtési rendszer visszatérője van rákötve a padló fűtésre.Természetesen kezdetben ez a víz is hideg,de a hőfok szabályoz szelep mindig annyi meleget enged hozzá,hogy az itt keringetett víz 30 fokos legyen.A padozat nem nagyon bírja nagy hőingadozást.
Biztos, hogy a tiszta, rendezett nappalidba akarod behordani azt a több mázsányi fát? Kormolni a kandallót?
Folyamatos kosz generátor.
A biztonságos üzemeltetéshez hidegvizes hűtőkört kell építeni a kandallóba, aminek fontos részegysége a szennyvíz lefolyó. Áramszünet vagy szivattyú hiba esetén ide folyik a forróvíz a kandallóból.
Persze ki lehet hagyni, mint ahogy ők is tették:
30-40 maximum hőfokot mondtak anno nekem, utóbbi vált be.
Igen, szeretnék kandallót, használtam többfajtat, ahogy kazánt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!