Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Megéri 10cm vastag külső...

Megéri 10cm vastag külső höszigetelést csináltatni?

Figyelt kérdés
2020. dec. 22. 05:24
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Nem a szigeteléssel van a baj, hanem hogy az emberek többsége tervezés és szaktudás nélkül ragasztja ahova csak odafér.

10-ből kilenc ház hemzseg a kivitelezési hibáktól, emiatt aztán terjedni kezdenek olyan tévhitek, mint "nem térül meg" "penészt okoz"

Hát igen, a kerék sem forog ha lapjával néz előre a kocsin.

2020. dec. 28. 09:25
 22/33 anonim ***** válasza:
Nem kell a hővisszanyerős szellőztető 3-4 millióért. Egyszerűen szellőztetni kell, amit amúgy is megtesz minden normális ember. Egy családi ház nem üzemi konyha hogy annyi pára keletkezzen. Az meg az elmúlt évtizedek legnagyobb tévedése az építőiparban hogy hermetikusan le kell zárni egy épületet. Minden szart el akarnak sózni az emberekre, és a jó reklámokkal be is veszi a többség, utánna meg bosszankodunk hogy megint átba...tak. Megéri megcsináltatni, ha nem enged rögtön többet a pénztálcád, akkor egy későbbi menetben megcsinálod a födém szigetelést is. Esetleg a fűrdőbe egy ventillátoros szellőzést, ami kiviszi a párát. Ennyi. Csináltattam egy fix ablakot kb 2 m2. 3-rétegű üveggel, nem volt olcsó. A nyílászárós haver azt mondta ha minden ablakban ilyen lenne, akkor is 15-20-év mire megtérül. Vagy nézzük a napelemet, mondjuk egy 5-millás beruházás havi villanyszámlára bontva kb 30 év. Szerencséd van ha nem kell ez idő közben hozzányúlni, és mondjuk 10-év múlva kapsz hozzá alkatrészt. Amikor már régen elavult lesz, de 30-év múlva biztosan elavúlt, és csinálhatod újra, vagy a gyereked. Hol térül ez meg?
2021. máj. 6. 22:56
 23/33 anonim ***** válasza:
22: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna, így viszont látszik hogy közöd sincs az egészhez. Bocs, ez kár volt.
2021. máj. 7. 20:01
 24/33 anonim ***** válasza:
Elég butuska 22
2021. máj. 7. 23:26
 25/33 anonim ***** válasza:
Szerintem felesleges azon lovagolni, hogy mikor fog megtérülni egy adott befektetés, jelen esetben egy szigetelés. A ma számít, hogy onnamtól kevesebb lesz a rezsi, és a mai világban lehet majd pont az a megtakarítás jön jól később a kasszában,válás,baleset,vagy rosszabbul fizető mumkahely okán. Ennyi erővel lakhatna az ember sátorban, barlangban, hiszen minek veszünk magunknak saját otthont, hiszen az sem fog soha megtérülni, főleg ahol nincs gyerek, ott meg a rokonság húz belőle hasznot.
2021. máj. 8. 11:06
 26/33 anonim ***** válasza:

25ös: válás/baleset/munkahely elvesztése esetén a pénz nem jönne talán jól?

Az a pénz, ami a szigetelés helyett a bankszamlara kerül.

A megtérülés igenis fontos.

De fontos az is, hogy jó számokkal számoljuk. (a 22esnek lövése sincs a dolgokról például, tehát rossz lesz a matekja)

2021. máj. 8. 13:25
 27/33 anonim ***** válasza:

"25ös: válás/baleset/munkahely elvesztése esetén a pénz nem jönne talán jól?

Az a pénz, ami a szigetelés helyett a bankszamlara kerül."

Gondolom úgy értetted, hogy ami marad! Én viszont úgy értettem, hogy lehet, most lazán kifizeti valaki a plusz költséget ami a szigeteletlen otthona fütéséhez kell, de bármikor előfordulja, hogy meg kell húzni azt a bizonyos nadrágszíjat. Ezt én most magamon tapasztalom. Illetve kényelemben, komfortban is sokat dob a szigetelés, így én nem lovagolok annyira a megtérülésem

Érdekes viszont, hogy a szigetelésnél annyira fontosnak tartják a megtérülést, de miért nem aggódik senki egy autóvásárlás esetén ezen? Hiszen az autóvásárlás meg lényegében kidobott pénz hacsak nem munkaeszköz. Új autónál már akkor bukik az ember amint kihozza a szalonból, majd évente a kötségeken kívül is elég sok az értékcsökkenés.

2021. máj. 8. 22:53
 28/33 anonim ***** válasza:

Ha valaki most lazán kifizeti a szigetelést, akkor lazán félre is tudja tenni a szigetelés árát. Ugyanaz a pénz ott van a bankszámlán és bármikor felhasználható később, ha szűkösebb idők jönnének.

Már ha nem herdálja el az ember az összes pénzét, ami csak van a bankszámláján - de egy ilyen embernél a szigetelés kérdése lesz a legkisebb gond az életében.

Az autókon pedig szintén minden normális ember igyekszik a lehető legjobb döntést hozni. Csakhogy ez rettentő komplex, sok kiszámolhatatlan tényezővel. Például lehet, hogy egy 25 éves autót megvenni 200 ezerért olcsóbb, mint egy 10 éveset 1.5 millióért, de ha a 200 ezres autó után pár havonta elromlik és több száz ezrekért kell javíttatni (plusz ugye nem tudod használni addig), a 1.5 milliosat meg szinte egyaltalan nem, akkor lehet, hogy mégiscsak olcsóbb a drágábbnak tűnő.

Szalonból a nagyon nagy többség soha nem vásárol, az új auto értékesítések több, mint 90%-a céges beruházás (akiknél ez fizetendő adót csökkent).

2021. máj. 9. 02:52
 29/33 anonim ***** válasza:
Nem mindenki olyan csöves mint te, hogy nem marad pénze ha hőszigetel egy házat🙈🤦
2021. máj. 9. 07:08
 30/33 anonim ***** válasza:
23! 25 éve van hozzá közöm, mást nem is csináltam soha. De ha valaki azt kérdezi, megéri e szigetelni, valószínűleg meggondolja mire költse a pénzét. És ha egyszerre nem is megy minden (mert sajnos sok ilyen ember él ebben az országban) meg lehet csinálni lépésekben. A többit villanyszerelő és nyílászárós szaktársak beszámolói alapján írtam. De ha csak egy telefont nézel, 2-hónap és elavult. Vannak akik 10 évig élvezték a napelemeket és utánna csak nyűg volt vele. Építési vállalkozó ismerős nem rakja fel magának mondván, mikor térül az meg neki (jól menő ép. vállalkozó).
2021. máj. 11. 20:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!