Kb. mennyi idő egy konyha teljeskörű felújítása/konyhabútor elkészítése?
Pl. a fürdőszoba/wc-re azt szokták mondani, hogy kb. egy hét, tehát így értem, hogy erre mennyi a tapasztalat.
Egy panellakás étkezőkonyhájáról van szó.
Le kellene szedni a tapétát, glettelni, és fehérre festeni. Most pvc van benne, ezt klikkes vinyilre cserélném. És új konyhabútort szeretnék csináltani, kb. 4m+konyhasziget. A plafonon pedig álmennyezetben elrejteni a világítást.
Mennyi időbe telhet mindez?
Köszönöm. Hát a két hétben nem is reménykedem. :)
Csak hogy bele merjek-e vágni, mert a lányom záros határidőn belül betölti a 25-öt, és ugye akkorra mindennek el kell készülnie, hogy igénybe vehessem a lakásfelújítási támogatást. Két hónapnál azért jóval többünk van, csak a bútorkészítéstől tartok, hogy az nagyon elhúzódik.
A bútort kell első körben leszervezni, mert a legyártása több hónap is lehet.
Nem tudom hogy mennyire vannak leterhelve munkával, de valószínűsítem.
Szerintem már most is pörgés van bútor fronton. 2x is voltam úgy, hogy ilyenkortályt vágattam lapokat lapszabászatban, a tervezett bútorokhoz, mert az évvégi szabin lett volna időm összerakni, de mindkét esetben több hetet kellett várni.
A konyhafelújítást egyedül csináltam, így persze több részletben ment. Lett ablak és spájzajtó csere, szintén csináltam gipszkarton álmennyezetet, elektromos vezetékek is le lettek cserélve, ahogy a csapot is átszereltem alsó bekötésűre, közben terveztem a konyhabútort, amit magam építettem össze. Úgy kb 2-3 hónapot eltöltöttem vele mire kész lett. Persze mellette 3 műszakban dolgoztam.
Juliusban volt kint eloszor az asztalos,juli elejen.
Szeptember elso hetere valalta.
Akkor meg csak lepapiroztuk,elkezdtuk intezni a tobbi szakit.
Julius vegen szetvertuk a fel lakast,mi mast is csinaltunk,nem csak konyhat.augusztusban sorban jottek a szakik.1 hettel hamarabb vegeztunk mint ahogy a konyhabutor megerkezett,de az a tartalek het volt,ha valami csuszna.
7.-es, Ti igazán nagyon ügyesek voltatok. :)
Én nagyon félek az egésztől, egyedül vagyok mindenre, nincs kitől segítséget kérnem, semmihez. A tervekkel igazából kész vagyok, hisz már nagyon régóta dédelgetem az álmom, hogy az egész lakást felújítom, csak még nincs meg rá a pénz, de ezt a támogatást nagyon nem szeretném kihagyni. Így mindent nem is tudok megcsináltatni.
Meg a legnagyobb problémám, hogy közben benne kell laknunk a lakásban. És olyan az elosztása, hogy az étkezőkonyhából nyílnak a szobák.
Azt már úgy végiggondoltam, hogy wc és fürdő nélkül hogyan lehet kibírni egy hetet, de segítsetek, konyha nélkül, hogyan? ( nem is a főzés, mert nyilván az nincs, de úgy egyáltalán )
7 es vagyok.
Panel lakas,1+2fel szobas.
Benn laktunk a felujitas alatt,a ket kisszobaba pakoltunk mindent,az egyikbe az anyagot,masikba a hutot,mosogepet,edenyeket ilyeneket.
Kosz volt,por,mocsok,de tuleltuk.
Parom komuves,burkolo,sokmindent csinalt o,de villanyszerelo,vizvezetek szerelo jott,plusz az asztalos.
Wc mindig vissza volt teve a regi,amikor kiegyenlitoztunk akkor nem aludtunk itthon,es mivel mi epitet zuhanyzot csinaltunk furdonk sem volt 2 hetig,addig paromek egyik kozeli eppen ures lakasaba jartunk furdeni.
A 3 gyerkoc mamaknal nyaralt.
Furdo es wc ajtonk 3 honapig nem volt :)
A konyhaban mi hianyozna jobban mint a furdoben?a kavefozo es a mikro a kisszobaban hasznalhato volt,a huto szinten.
Eb raadasul jartam dolgozni is.
Mosni hetvegente kivittuk a mosogepet a konyhaba,ott volt vizunk,es vodrokbe nyomta a vizet amit buritottunk a wc be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!