Alap nélküli vályogházzal mit lehet kezdeni?
Adott egy örökölt vályogház amibe szeretnénk fél év múlva beköltözni, szeretnénk felújítani.
Amit tudunk róla:
-Nincs alapozva
-Az egyik sarkán kívül picit mintha omlana 30 centi "hiányzik"
-Linóleum van amit cserélni szeretnénk
-megrogyott a tetőszerkezet, van egy besüppedés a cserepeknél egy helyen
Kérdésem: hogyan fogjunk hozzá, mennyi lehet kb a felújítás 65 négyzetméteres háznál? Mit lehet kezdeni a tetővel és azzal, hogy nincs alapozva?
Az a kinti 30cm hiány pótolható. ha nem reped a fal, nem nyílnak a sarkok, akkor remélhetőleg nem is fog. A tető berogyásnál talán szarufa vagy a lécek vannak elhajolva. Javítható ha ilyen a gond.
Felújítással viszont csak óvatosan, mert simán tönkrevághatod a mai anyagokkal. Mivel se alap, se vízszigetelés, így csak páraáteresztő aljzat lehet, vagy ami most van.
Keresd a fecebon a vályogházas csoportot, ott vannak sokan felújított és alap nélküli épületekben lakók is. Tőlük megtudhatod a lehetőségeket, és kipróbált módszereket. Szakember is van, ő is tud tanácsot adni.
Laktam hasonlóban, és nálam is nagy huplik voltak a tetőn.
Kihívtam egy tetőfedőt aki azt mondta, hogy menthetetlen és le kellene cserélni a teljes tetőt, amiért anyaggal együtt 6 milliót kért.
Mivel nem volt ennyi pénzem, ezért hanyagoltam a dolgot.
Azután az egyik nap a Teszkó parkolóban megláttam egy kisteherautót, aminek az oldalán "tetőfedés, bádogozás" felirat volt. Ott falatoztak benne a mesterek. Megszólítottam őket és megkérdeztem, hogy nem néznének rá a tetőmre, a közelben lakom.
El is jöttek. Az egyik felment a padlásra, hogy megnézze, hogy mi is a helyzet.
Azután lejött és azt mondta, hogy nincsen nagy baj, csak a cserépléceket kellene megfordítani pár helyen, ill. néhányat ki kellene cserélni. Azt mondta, hogy kb 2-3 hét múlva tudnák elvállalni, majd pontosítunk telefonon.
Kb. két hét múlva felhívott, hogy a hétvégén jönnének.
Így is lett.
A három ember nekifogott, és két nap alatt végeztek az egésszel.
Ahol kellett megfordították a léceket, ahol kellett, ott meg kicserélték újakra. Olyan sima lett a tető mint újkorában.
Az egészért fizettem 150ezer Ft-ot.
A lényeg, hogy több szakit is meg kell kérdezni, mert szeretik egyesek hülyének nézni a megrendelőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!