Napelem rendszerhez tenyleg kell egy egész szobányi kiegészítő elem?
Arra gondoltam, hogy felszereltetnék napelemeket. Meséltem egy barátomnak, aki teljesen elvette a kedvem, mert azt mondta, hogy rengeteg hely kell a gépeknek (akkumulator, generator, inverter..) , amik ráadásul egy csomó hőt termelnek és zajosak is..
Tényleg olyan sok/nagy gép kell még a napelem paneleken kívül?
Ha igen, lehet azokat szigeteletlen padlástérbe tenni esetleg?

Az újak nem hangosak. Elfűteni nem éri meg, viszont elektromos autót jó vele tölteni, háztartás is mehet róla.
Fűtésre ott a h-tarifa, azzal nem versenyképes a napelemes energia.
23 ft a h-tarifa, 45 ft/kwh a nappali. Számold ki.

"Mi nem hangos"
Pl az én inverterem. Passziv hűtéses ventilátor nincs benne.

Csak tudnám milyen ember lehet aki lepontoz:)
Tuti semmit nem ért a témához.

#15: írtál egy alany nélküli, a kérdést nem megválaszoló mondtatot, amiből nem derül ki, hogy miről szól.
Ez nem hasznos. Témához való hozzáértés nélkül megítélhető.

16#
Olvassd el az összes hozzászólást és magadtól rájössz.

18#
Hát ez van. Azért nem érted, mert nem láttál még ilyet, étrelmezni sem tudod, de nekiálsz okoskodni.
Sajnos ilyenekkel van tele ez az oldal.

"Azért nem érted, mert nem láttál még ilyet, étrelmezni sem tudod, de nekiálsz okoskodni."
Te szerencsétlen, a nyelvtanoddal van a gond, nem az állításoddal! Nem derült ki, hogy szerinted mi nem bír ki 10 évet: Az akku? a napelem? a ventilátor az inverterben?, a ventillátormentes inverter?
Nem tudom értelmezni, ha nincs benned értelem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!