Gond az ha a kád fejrész felőli végéhez szeretném szereltetni a zuhanypanelt?
"nem rám fog jönni a viz az esőztetőből, hanem mellém/elém"
Bocs, de akkor mi értelme van?
Ezt így nem lehet megmondani, nem tudjuk mekkora kád, milyen esőztető stb...
uh... ott egy kérdőjel volt a végén! Kérdezte, nem kijelentette!
A válasz az, hogy: igen!
Természetesen igen, veszek kádparavánt.
Olyan zuhanypanelt néztem ki, amelyiknek a teteje visszahajlik esőztetővé, és nem vízszintesen hajlik vissza, tehát nem derékszöget zár be a paneltesttel, hanem tompaszöget, ezért gondoltam, hogy nem egészen függőlegesen fog esőztetni, hanem néhány fokkal eltér a függőlegestől befelé a kád közepe felé. És ezért ha egy kicsit beljebb állok a kád szélétől, akkor is pont jó lesz.
Csak nem tudom, hogy jól gondolom-e.
Nem! Nem lesz jó, tudom melyik esőztetőre gondolsz. Nem lesz elég a szöge!
Ezek ált. úgy vannak tervezve, hogy egy 90x90-es zuhanytálcában már használhatók legyenek, azaz ennek okán annak közel a közepére érkezik a víz, hozzávetőlegesen a faltól 30-45 cm között képzeld el a vízzuhatagot. Kényelmetlen lesz a használata. A kád azon szélén, ha teljesen kiállsz oda, ahol még "egyenes" azaz meg tudsz állni, az kb. 40 cm-re van a faltól, amennyiben a faltól indul a kád. Okvetlen a kád másik végében kell elhelyezned, amit nem is értek, hogy miért nem így építed be, mi a probléma? A kád már bent van, a víz kiállás már adott a kádnak azon a felén? Menj el egy szaniterboltba és nézd meg ezeket a saját szemeddel, be fogod látni, hogy nem lesz jó! Igazából teljesen mindegy, hogy egyébként megvan-e akkora szög, hogy téged érjen a vízsugár, mert vannak gömbcsuklós esőztetőfejek is ilyen zuhanypaneleken (értsd, tudod állítani a szögét!), de elveszti a lényegét így. Az esőztetőnek az a lényege, hogy aláállhatsz, ha fejet is mosol, nem pedig elé! Elé állni lehet egy zuhanyfej elé is, amihez felfúrsz egy tartókonzolt.
Ha megoldható, akár kisebb bontás árán, akkor tedd a másik oldalra!
Kedves 6.-os! Nagyon köszönöm az igazán érthető és kimerítő válaszodat. Jogos, persze tartottam is ettől, hogy így nem lesz jó. Terv az egész, még ezután fog kezdődni a felújítás.Ezért is tettem fel itt a gyakorin, hogy miben gondolkodhatom, hogy mire a kivitelezővel beszélek, akkor már ne legyen olyan ötletem, amire neki kell nemet mondani.
Azért akartam a másik végére tenni, mert két falon egybefüggően egy beépített polc fut végig, és nem akarom ez elé tenni a panelt.
Agyalok rajta, de pillanatnyilag még nincs ötletem, hogy akkor hogy legyen, lehet akkor a kádat kell fordítva tenni, mint ahogyan most van (amit szintén nem tudom, hogy lehet-e).
Persze, hogy lehet. Konzolon állnak a mai kádak, alatta bőven lesz annyi hely, hogy oda viszi az elfolyót, ahová csak szükséges, bőven elfér alatta a cső, feltörni sem muszáj az aljzatot, én is így építettem be.
-----------------------------------------
Aki nem tud hozzátenni, engem cáfolni, érvelni, az gombokat se nyomogasson!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!