Panellakásban megváltoztatható-e a wc-csésze helye?
Panellakásban fel szeretném ujitatni a wc-t.
Ugy képzeltem el, hogy a wc-csésze mögé a falba építtetem a tartályt, hogy csak a nyomógomb látszik a fal síkjában. De feltételezem, hogy ez ott elférjen, előrébb kell hozni a wc-csészét.
Ez kivitelezhető?
Nalunk,elfert a tartaly hatul,a strangban,igy a wc maradt a helyen.
A hely szuke miatt nem tudtunk volna elotet falat csinalni es a wc t annyival elorebb hozni.
Nalad mekkora a wc?elfer a labad akkor is ha a wc 15centivel elorebb van a faltol?
Igen, tényleg panel, és a wc mögött a strang a vezetékekkel.
Úgyhogy én ezért gondoltam úgy, hogy egy kicsit előrébb kell hozni a wc-t, hogy mögötte legyen a tartály, de a tartály fölött a plafonig duplán nyitható polcos szekrényt képzeltem el. Tehát, a polcokat leemelve, mögötte is nyitható lenne, hogy hozzá lehessen férni a vezetékekhez.
Lemértem most 110 cm van a hátfal és az ajtó között. Én magam azért férnék el, ha előrébb hozzuk is, mert 154 cm vagyok, és egyedül fogok élni ebben a lakásban.
De miért kellene szétbontani, ha a tartálytól a plafonig teljes szélességben hozzáférhető a strang?
Egyébként egy fél éve volt cserélve a házban a közös víz- és szennyvízcső. De nyilván ettől még bármikor hozzá kell, hogy lehessen férni, de én úgy is akarom kialakíttatni, hogy hozzáférhető legyen.
Azért, mert a WC-d bekötésének a cseréje csak úgy oldható meg.
Persze, ha rendben van a strang akkor ezzel elvileg nem lehet gond.
De a "ha" az ott van.
Lehet csőtörés, előfordulhat olyan, hogy egy dugulás miatt szétmegy a cső, leszakad a tartó és szétcsúszik a cső stb.
Hát a legfelső szinten lakom, nyilván reménykedem, hogy nem történik ilyesmi.
De ha elvonatkoztatnánk attól, hogy ez egy panel lakás, aki egy kertes házat épít, az is befalaztatja/becsempézteti a wc mögött. Nála is bontani kell, ha gond van. Ebből a szempontból ez most miért problémásabb?
Azért mert a társasházban a strangok (fővezetékek) közös tulajdonban vannak, neked a külön tulajdon tulajdonosának (törvény szerint) biztosítani kell a hozzáférést.
Ha elburkolod akkor ez nem lehetséges vagy csak többletköltséggel amit nem a háznak kell viselni.
Ekkor szoktak jönni azok a problémák, hogy valaki ázik alattad (nem biztos, hogy miattad, de csak a strangfal levétele után lehet kideríteni. Ha ez csak bontással oldható meg akkor jön a hiszti, hogy de "tavaly csináltattam meg", "drága volt", "helyre lesz állítva", már "nincs ilyen csempe" stb., vagy egyszerűen nem engedi meg a tulaj, hogy szét legyen verve, mert az az "övé". És kezdődik a jogi hercehurca mindeközben valaki ázik..............
Családi háznál senkit sem érdekel, hogy szívsz, minden a tied!
Én értelek, és teljesen egyet is értek veled.
De akkora részen, amekkorán leszedték a hátfalat fél éve, mikor cserélték a csöveket, most is teljesen hozzáférhető lesz a strang. A wc- mögötti rész - amennyit én most be szeretnék csempéztetni - az a multkori csőcsere idején is zárt volt. A wc mögötti hátfal több részre van osztva, és csak a wc feletti hátfalrészt szedték le, amennyit most is teljes mértékben - a faltól falig nyitható ajtókon keresztül - hozzáférhetővé hagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!