A felújító hitel így megéri nekem?
Két gyerekünk van.
Mindig együtt éltünk de az én lakcímem sose lett átírva a szüleim volt házából (ami ki van adva évek óta, mert elhunytak), tehát ide csak a gyerekek meg a férjem van bejelentve.
Szeretnénk kijavítani a tetőt és klímát beszerelni. Ez így lehetséges?
Ez még egy nagyon friss konstrukció, így sok tapasztalata nem lehet itt erről senkinek. Annál a banknál érdeklődj, ahova a jövedelmetek megy, mert a hitelnek sokszor feltétele, hogy odaérkezzen a pénzetek.
A szüleid házának a tulajdonlásában semmit nem számít a bejelentkezésed, tehát átjelentkezni - ha az szükséges - mindennel együtt max. félóra.
Ez jelent meg a közlönyben, olvasd el:
A támogatás abban az esetben igényelhető, ha
a) az igénylő, illetve kiskorú gyermeke – együttes igénylés esetén az igénylők együtt, vagy kiskorú gyermekeik –
a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásba
bejegyzett tulajdoni hányaddal rendelkeznek,
b) az igénylő – együttes igénylés esetén mindkét fél –, valamint a támogatásra való jogosultságnál figyelembe
vett valamennyi kiskorú gyermeke a támogatással érintett lakásban legalább egy éve lakóhellyel rendelkezik,
c) az igénylőnek – együttes igénylés esetén mindkét félnek – az állami adóhatóságnál nincs nyilvántartott
köztartozása.
Jelen esetben a férjednek kellene igényelnie, de csak ha min. Fele az ő nevén van a háznak.
És a többi feltételnek is megfelel, tehát 1 év tb, nem adós, stb.
Esetleg az jatszhat, ha átjelentkezel és 1 év múlva igénylitek, nem tudom ez elfogadható-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!