Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vágott dísztégla burkolás....

Vágott dísztégla burkolás. Muszáj alávakolni?

Figyelt kérdés

Közvetlenül téglára mehet a vágott dísztégla burkolás, vagy szükséges alávakolni?

Ha igen miért szükséges alávakolni? milyen funkciója van?

2020. nov. 20. 08:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok sem kőműves sem burkoló, csak egy építtető, akinél már burkoltak ezzel.

Nekem azt mondta a szakember, hogy gyakorlatilag ez ugyanúgy kezelendő, mint bármelyik más burkolóanyag, csempe vagy járólap, egy díszítőelem, tehát az alákezelése is azonos. A vakolásra a falazat egyenetlenségei, azaz a síkpontosság miatt van szükség.

2020. nov. 20. 08:34
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen :) Mivel ez dísztégla, alapvetően vannak benne egyenlőtlenségek, így szerintem nem szükséges az alávakolás. Hiszen nem csempe.

Csak az a lényeg nekem, hogy ne potyogjon majd le :)

2020. nov. 20. 08:39
 3/4 anonim ***** válasza:
64%
Milyen épület ez? Az a lényeg! A vakolat is jelentősen csökkenti a hőveszteséget! Ha ez egy fűtetlen melléképület, akkor ráragaszthatod közvetlen, csemperagasztóval/polisztirol ragasztóval fel lehet ragasztani úgy, hogy az nem fog leesni az évek múltával sem. Ha ez egy lakóépület, fűtött épület, akkor szükséges minimum a vakolás, ugyanakkor ha ez egy lakóépület 2020 vége felé úgy gondolom minimum szükséges volna szigetelni ezt az épületet, majd arra lehet ugyanúgy csemperagasztóval vagy polisztirol ragasztóval a vágott téglát ragasztani. Mivel ez egy dísztégla, s mivel ezt is ki kell tudnod fugázni, hogy szépen mutasson, így nagyon is fontos a sík felület, amire felragasztod! Mivel 1-1 szelet vastagsága csak kb. 1.5-2cm, így ha az egymással nem síkba van felragasztva, akkor nem fogod tudni szépen kifugázni, a fuga fogja durván kidobni a hibát.
2020. nov. 20. 09:26
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

nagyon hasznos volt mindkét válasz!

2020. nov. 20. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!