Gipszkarton álmennyezet fa födémes házra. Hogyan?
A ház régi építésű fa födémes. Álmennyezetet szeretnék, mivel eléggé egyenetlen a plafon.
Azt a tanácsot kaptam, hogy keressem meg a gerendákat, ergo verjem le a mennyezetről a vakolást, és ha megvannak a gerendák oda helyezzem a direktfüggesztőket.
Az lenne a kérdésem, hogy ez a lépés tényleg szükséges?
A vakolatnak nincs különösebben sok baja pár repedésen kívül. Gondolom a terhelést is bírja, időnként felmegyünk a padlásra.
Reménykedtem benne, hogy nem kell szenvedni ezzel.
Mindenkinek köszönöm a válaszát, ment a zöld.
Én 2,5 éve csináltam,a melléképületben alakítottunk ki konyhát...
A lécek mozoghatnak,a gerendák nem annyira. Ezért a gerendákhoz csavaroztam az "akusztikus lengőkengyel"-t.A gerendákra merőlegesen 60 centinként tettem a vastagabb(bramac)léceket,amiket vagy két hónapig szárítottam,és csak a leg-egyenesebbeket válogattam.
Bizony komoly meló volt,mert az('61-ben épült)mennyezet középen majd'10 centit lógott be. Így középre a 3~5 centis,még a szélekre a 15 centis kengyelek kellettek.
Legelőször mennyezet legjobban belógó pontjára fel kell rakni egy kengyelt egy kis darab cserépléccel együtt-->és ezt a pontot,(a cserépléc alját)ki kell "vetíteni" körben az oldalfalra egy hosszú léccel+vízmértékkel.
Így lesz jó,és egyenes majd a mennyezeten a karton.
A kartont úgy szabd,hogy ne érjen az oldalfalakig,hanem maradjon el kb 1 cm. utána veszel nikecell szegőcsíkokat,és stukatúr ragasztóval felragaszthatod. Ne válassz 3,5 centisnél keskenyebbet,mert nem fog mutatni-tapasztalat.
Lengőkengyelt kp-ra vegyél,mivel ha hasa van a mennyezetnek,kell vagy 3~4 méretű,-és ha kimarad,könnyebb a vasboltban vissza/vinni/cserélni.
Előtte gondold át a világítást is,és azt is vezetékeld be(én 3 db süllyesztett 12w-s kör LED-panelt tettem be)
Lehet,hogy hozzáértők jobban,másként csinálnák,azonban én egy barkácsolni szerető nyomdász vagyok---és így is sikerült
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!