ELMŰ területen létezik, hogy egy családi házba (egy helyrajzi számon) csak egy mérőórát lehet kiépíteni (meg egy vezéreltet), és ha külön akarok lakrészeket mérni akkor azt már csak almérővel tehetem?
Igen társasháznál lehet, csak ez nem társasház. Ez egy sima családi ház, aminek két tulajdonosa van. Eddig két külön mérő volt kiépítve, persze össze-vissza ment a méretlen a házban és ezt szeretnénk most végre rendbe tenni. A regisztrált szerelő szerint a két nappali mérő kiépítése csak azután lehetséges, hogy társasházzá alakítottuk az ingatlant.
Ez nekem érthetetlen, de attól még simán lehet.
Nem nagyon volt ez sose másképp. Akkor volt például másképp, mikor a világítási meg a konyhai főző tarifája más volt, majd ez a tarifális különbség megszűnt, és amíg nem történt valami, addig hagyták úgy. Például.
Aztán egy ok a teljesítmény, melyért bizonyos határ felett külön kell fizetni, tehát ha igényelhetnél egy házra 20 000 db 10 A-es órát, akkor kb. egy paksi blokkot kéne a szomszéd telekre helyezni.
Nem hiszem, nálunk egy közös telken van 2 ház, külön villanyóránk, külön vezetékünk, külön mindenünk van.
Sógornőmék egy nagy családi ház leválasztott tetőterében élnek, nekik is külön órájuk van, nem közös az alattuk lakóéval.
Valóban, tudni kéne, miről beszélünk. :D
#7 szemlátomást arról, amikor külön tulajdonrészeknek van külön mérőjük, külön a megfelelő tuladonosok nevén. A kérdező meg úgy fogalmazott, mintha az egész az ő tulajdona lenne, csak egyes részeket külön akarna mérni, a saját nevén levő több mérővel.
Igen, én is éppen erről írtam, itt is az egésznek egy tulajdonosa van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!