Régi palatető helyett cseréptetőt szeretnék, kell új tetőszerkezet?
A modern agyag és beton cserepekhez kell a 10x15-ös szarufa (és a beton koszorú sem árt).
Másfelől nézd át elemlámpával a szarufákat. Ha apró pontszerű lyukakat látsz, az a szú nyoma. Komplett tető cserét jelent.
Palatetőre bitumenes zsindelynek nézz először utána. Ha ez megfelelő neked, én mindenképpen azt ajánlanám, nálunk is az van.
Nem kell leszedni a régi palát, nem kell a tetőszerkezethez sem nyúlni. Pár nap alatt felszerelik a munkások, és sok féle mintából választhatsz.
Bocsánat, nem akarok senkit megsérteni, de annál a bitumenes cuccnál ocsmányabb tákolmányt én még nem láttam. Már a meglévő palára húzott cserepeslemez is nálam kiveri a biztosítékot.
Szerintem valamit vagy normálisan megcsinálunk, vagy sehogy. Az ilyen költségtakarékosából kompromisszumos megoldások hosszú távon nem kifizetődőek. Nekem ez a tapasztalatom. Nálunk is még 40*40-es síkpala van a tetőn. De ha eljön az ideje, biztos, hogy teljes tetőcsere lesz, nem ilyen félmegoldások. Drága az elszállíttatás, de azzal a palával egyszer foglalkozni kell, ha nem most, azzal csak eltolod a problémát, nem szünteted meg.
#8 Tényleg nem a legjobb megoldás a bitumenes zsindely, de ha költséghatékonyan szeretné valaki megoldani, és/vagy nem akarja a tetőszerkezetet megbontani, akkor ez a legjobb megoldás.
Egyébként 25-30 év garanciát is adnak néhol, úgyhogy azért annyira rossz nem lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!