Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mivel lehet betont fúrni ami...

Mivel lehet betont fúrni ami nem ütvefúró?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok ami hatékony is. Vékony a fal amit fúrni kell és nem akarom, hogy az ütvefúrótól átszakadjon. Arra gondoltam, hogy sima fém fúrófejjel próbálom meg. Biztos lényegesen lassabb lenne. Nem tudom mennyire vágja tönkre a fejet a beton. Esetleg valamilyen más javaslatotok van?

2020. okt. 31. 08:58
 1/10 qkker1 ***** válasza:
69%

Ütvefúró az a gép, nem a fúrószár!

Fémfúró/szár/, mint a neve is mutatja, nem betonhoz való!

2020. okt. 31. 09:12
 2/10 anonim ***** válasza:
34%

A sima fúrószárak nem bírják szikarcnyit sem. Más a működésük is.

Vagy veszel 3 ágú lyukvésőt és kalapácsot. Aztán a vésőt forgatod, kalapáccsal ütögeted.

Esetleg gyémánt marófej fúróba.

2020. okt. 31. 09:26
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Hívj el egy szögbelövőt.
2020. okt. 31. 10:12
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Mag fúróval. Ez egy vízhütéses fúrás technika , egy koronával fúrnak melyen gyémántporos vídia szegmensek vannak ráforrasztva,és ütés nélkül fúrnak. Nagyobb átmérőknél fel is fúrják a a gépet az alap betonra.Keress rá.. magfúrás vagy core drill angolul.
2020. okt. 31. 12:45
 5/10 A kérdező kommentje:
A fém fúrószár mint a neve is mutatja fémhez való. De azért ha akarom meg tudom oldani, hogy fát is fúrják vele. Ilyen elven gondoltam, hogy fém fúróval lehetne betont is fúrni. Lehet hogy mondjuk egy fúrás alatt elkopik vagy mit tudom én de az most nem is érdekelne. Csak az ütögetést kellene elkerülni. Fürdőszoba szekrényt szeretnék felfúrni a falra. 3-4db 6mm átmérőjű lyuk kellene csak kb 5cm vastag panel betonba.
2020. okt. 31. 13:58
 6/10 A kérdező kommentje:
Marófej jó ötletnek tűnik, köszi.
2020. okt. 31. 14:03
 7/10 qkker1 ***** válasza:
100%

"De azért ha akarom meg tudom oldani, hogy fát is fúrják vele. Ilyen elven gondoltam, hogy fém fúróval lehetne betont is fúrni"

Nem lehetséges, hogy a fa jelentősen puhább anyag, mint a fém, és ezért lehet fémfúróval megmunkálni?

Betonnál kb. egy fordulat alatt szarrá kopik a hegye.

2020. okt. 31. 17:41
 8/10 anonim ***** válasza:
50%
Pneumatikus fúrókalapáccsal is ki lehet azt szépen fúrni, de mindenképpen alacsonyabb fordulaton kisebb ütéssel és kis furatátmérővel (4-5 mm), majd azt kiszélesítve a kellő átmérőre. Persze ez sem tuti, mert ha pont elkapsz egy kellően nagy kavicsot a túloldalon akkor az ki fog szakadni.
2020. nov. 2. 12:51
 9/10 anonim ***** válasza:
40%
Vídiás kőzetfúró a megoldás.
2020. nov. 2. 17:29
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Ezt lehet reklámozni kellene a szomszédoknak is:D
2020. nov. 2. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!