Automata légtelenítő felszerelése hogyan megy? (sarokszelep)
Sziasztok,
ilyen automata légtelenítőt szerelnék egy radiátorra:
Ezt közvetlenül rá lehet csavarni, vagy kell még valamilyen összekötő elem a radiátor végén? Mindenképpen felfelé fog állni a végén?
Úgy tekerd össze, hogy felfelé álljon. Ha jól tömítetted a menetet, ez nem lehet gond.
Lehet, hogy kell, lehet, hogy nem. Te látod a helyet, és a menetet.
Köszi szépen!
Azt meg tudod még mondani, hogy mekkora szokott lenni a radiátorok csatakozása? Egy új lapradiátor: 1/2" ?
Ez a típus szokott vízkövesedni, utánna nem működik.
Ez jobb, de ez nagyobb, és nem sarok, tehát kell egy könyök elé.
Bár a radiátorokhoz felesleges az automata, eliegy kézi is.
A könyökkel együtt már nem biztos, hogy be tudom én szerelni (ezen rajta van a menet, csak be kell csavarnom, ha jól sejtem) :)
Van 1db radiátorom ami levegősödik, elvileg a lejtését megnéztem vízmértékkel, és megfelelő (jobb oldalt jön be felül, megy ki alul a víz, bal oldalt felül van a kézi légtelenítő, és radiátor legmagasabb pontja a légtelenítő, bár pici a lejtés, de feljebb van).
Azt a tanácsot kaptam, hogy egy ilyen sarok szelepet tetessek be, akkor tuti az lesz a legmagasabb pontom és biztos, hogy ott gyűlik össze a levegő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!