Mennyi sóder és cement kell?
Képzeld el a dolgot, egy m2-es 15cm-es lap ebből 6-ot egymásra teszel kapsz egy 100x100x90-es tehát majdnem egy köbméteres kockát, 18m2, tehát 3 ilyen " kockára " lesz szükséged, 3 köbméter sóder fog kelleni.
Cementet én sem tudnám így számszerűsíteni, de ezt találtam
"Általánosságban elmondható, hogy ha otthon betonozol, 1 köbméter sóderhez 250-300 kg cement kell. 1 köbméter sóderből nem lesz egy köbméter beton. 1,2 köbméter sóderből, kb. 300 kg cementből lesz 1 köbméter beton(mert a sóder tömörödik)."
Szóval ez alapján annyit lehetne pontosítani, hogy sóder is inkább olyan 3,5 köbméter fog kelleni, cement pedig kb 900-1000kg.
Ha van betonkeverő üzem a környéken, egyszerűbb a betonozás. És valószínűleg jobb minőséget állítanak elő.
Neked csak szétkell teríteni + lekell simítani...
Szóval kb. 4x4.5 lesz a garázs alapja...
Köbmétert számolsz első körben, mert az a kiindulási alap. 4x4.5x0.15 ez 2.7m3. Aljzatbetont készítesz, 800kg cementre lesz szükséged és 4900kg sóderre, ami hozzávetőlegesen 3.1-3.5 köb sóder. (jól írta az előttem hozzászóló.)
Amúgy falaknál mélyebb alap ("sávalap") nem lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!