Ősszel vagy télen lehet malterozni vályog házat ha lejött a fal?
Nyár vége.
Akkorra kiszárad a fal.
Ősszel esőben magába szívja a párát.
Szeptember elején csináltam én is körbe az egész házat és végül telibe színeztem az egészet.
Érdemes száraz időben csinálni. Ha a beszívott nedvességre még később rájön a fagy akkor több kár keletkezik mint haszon.
Vályognál régi hiba, hogy azt gondolják, hogy légmentesen kell gyantás szigeteléssel van hungarocellel burkolni.
Ettől csak bepenészedik és szétrohad.
Megroskad a ház.
Engedni kell lélegezni, és természetes anyagokat kell használni. Olcsóbb is és akár kétszáz évig is használható.
Tárnokon vannak még ilyen vályog házak.
Érdemes vályogot csinálni és kívülről vagy a lemállott vakolat helyét kissé megújítani vele de ezt is olyan időben amikor nem esik.
Utána lehet rámenni jó cementes alappal és vakolattal.
Divyt hálót is érdemes használni a vakolat miatt de annak is elég vastagnak kell lennie mindenképpen.
Ha kész autentikus, hogy hengerrel le legyen tiszte mésszel és nem műanyagossal gurítva.
Ahol a szigetelés akadályozza a fal lélegzését ott belül elkezd terjedni a fekete penész.
Mintha egy rosszul szellőzőt fürdőszoba lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!