Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Konyhaszekrény felső elemek...

Konyhaszekrény felső elemek nélkül?

Figyelt kérdés

Elég kis konyhàm van,egy légtérben a nappaliban,de kicsit elszeparàlva,nincs sok holmi benne,de minden nap főzök. A kamra egy lépésnyire van,ahol a nagyobb edényeket, ritkàbban hasznàlt tàrgyakat tartom.

Most felújìtjuk a konyhàt, szeretném a szép edényeimet kiakasztani,meg a legszükségesebb mindennapi hasznàlati tàrgyakat elöl hagyni,(tànyérok, poharak, néhàny fűszer). Egy polcon gondolkodom,ami a felső szekrények helyett lenne. Van valakinek ilyen? Vélemények? Tudom,hogy gyorsabban porosodik,de csak a mindennapos hasznàlatban lévő tàrgyak kapnànak ott helyet.

#Konyhapolc
2020. aug. 26. 12:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is pici konyhám van, egy nagyobb kamrából lett kialakítva, így ismerem a helyzetet.

Nekem az a megfigyelésem, hogyha nincs páraelszívó, akkor nem is annyira a por a gond, hanem a zsíros/olajos gőz, amiből különösen az olajost nagyon nehéz letisztítani.

Az biztos, hogy jelen tapasztalataim alapján semmit nem aggatnék a falra és a fűszertartóim sem a tűzhely mellett/felett lennének, hanem minden fedett helyen

2020. aug. 26. 12:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok

Az én konyhám 2,5 x 2,80 m-es.

2020. aug. 26. 12:53
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

Ha jót akarsz magadnak, akkor ezt sürgősen felejtsd el!

Állandóan poros, zsíros lesz mindened, te fogod leghamarabb megutálni.

Ha amerikaikonyhás nappalid van, akkor meg pláne, mert az edények nem dísztárgyak, még ha rendes állapotúak is. A tányérok meg poharak elől menzahangulatot sugallnak, ott vannak az ilyesmik elől, mert folyamatosan használatban vannak.

Ez a stílus az elegáns egy állandóan szem előtt levő konyhánál (az általad szimpatikus konyhabútorral):

[link]

2020. aug. 26. 13:01
 4/9 anonim ***** válasza:
93%

Nem divat a kirakodóvásár, ne dőlj be az IKEA prospektusoknak! Nézd meg az egész oldalt, 2020-as dizájn!

[link]

2020. aug. 26. 13:09
 5/9 A kérdező kommentje:
Az én konyhàm is hasonló dimenziójú 2,7*2,5 m. Gőzelszìvó van. Kb egy fél éve leszerelték az ajtókat fölülről,hogy kipróbàljam milyen. Nekem az tetszik,hogy csak odanyúlok,nem kell az ajtókat nyitogatni. Mondjuk esztétikailag nem a legjobb,furcsa,hogy sokféle pohàr és bögre van. A zsìros kosz nem jelent meg,(de tudom milyen,mert a szekrények aljàn lerakodik) mert ezeket a tàrgyakat tényleg napi szinten hasznàlom,mosom. A nappaliból nem lehet direkt a konyhàra làtni.
2020. aug. 26. 13:16
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk egy korábbi lakásban, tetőtérben volt ilyen polcos megoldás. Sok mindent nem szabad tárolni rajta, mert a portorles nagyon nagy szívás tud lenni, illetve a lenti szekrények legyenek jól kihasználhatók, hogy minden elférjen. Én poharakat, tányérokat tároltam ott, amik gyakran forognak és így nem porosodtak annyira.
2020. aug. 26. 13:27
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok

A te otthonod, a te konyhád, úgy csináld, ahogy neked tetszik, vagy ahogy neked kényelmes!

Kettősség van benned is láthatóan, mert kényelmesnek tartod, hogy csak odanyúlsz és elkapod ami kell, de közben írod azt is, hogy esztétikailag nem a legjobb.

Szerintem nem 0-24-ben a konyhában éled az életed, egy-egy poharat vagy tányért kivenni valahonnan nem emberfeletti megpróbáltatás naponta 1-3-szor, de tényleg te tudod!

Én a könnyen takarítható rendezett felületek híve vagyok, különösen egy kicsi konyhában, ahol már 1 pohár, vagy 1 tányér is foglalja az amúgy is kicsi helyet és rendetlen benyomást kelt.

2020. aug. 26. 13:27
 8/9 A kérdező kommentje:
Hàt igen,van bennem kettősség,azért is tettem fel a kérdést. Most ott tartok,hogy zàrt rész is kellene,legalàbb két elem, a tűzhelytől tàvolabb meg lehetne egy polc. Köszi a válaszokat! Rengeteget gondolkoztam màr rajta, az alsó részét nagy nehezen kitalàltam,hogy minden beférjen,meg munkaterület is maradjon. Most jön a felsőrész...
2020. aug. 26. 14:17
 9/9 anonim ***** válasza:
A te konyhád, rendezd be úgy, ahogy neked tetszik és ahogy megfelel a szokásaidnak. Amit minden nap használsz, annak úgysincs ideje porosodni és zsírosodni. Szerintem a konyhában a praktikum az elsődleges szempont, csak utána jön a látvány. Amúgy én sem szeretnék sok felsőszekrényt, mert alacsony vagyok és elegem van abból, hogy mindenért székre kell másznom, takarítani meg amúgy is rendszeresen szoktam, így nem érdekel, ha hamar porosodnának a sínre akasztott eszközök.
2020. aug. 26. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!