Konyhaszekrény felső elemek nélkül?
Elég kis konyhàm van,egy légtérben a nappaliban,de kicsit elszeparàlva,nincs sok holmi benne,de minden nap főzök. A kamra egy lépésnyire van,ahol a nagyobb edényeket, ritkàbban hasznàlt tàrgyakat tartom.
Most felújìtjuk a konyhàt, szeretném a szép edényeimet kiakasztani,meg a legszükségesebb mindennapi hasznàlati tàrgyakat elöl hagyni,(tànyérok, poharak, néhàny fűszer). Egy polcon gondolkodom,ami a felső szekrények helyett lenne. Van valakinek ilyen? Vélemények? Tudom,hogy gyorsabban porosodik,de csak a mindennapos hasznàlatban lévő tàrgyak kapnànak ott helyet.
Nekem is pici konyhám van, egy nagyobb kamrából lett kialakítva, így ismerem a helyzetet.
Nekem az a megfigyelésem, hogyha nincs páraelszívó, akkor nem is annyira a por a gond, hanem a zsíros/olajos gőz, amiből különösen az olajost nagyon nehéz letisztítani.
Az biztos, hogy jelen tapasztalataim alapján semmit nem aggatnék a falra és a fűszertartóim sem a tűzhely mellett/felett lennének, hanem minden fedett helyen
1-es vagyok
Az én konyhám 2,5 x 2,80 m-es.
Ha jót akarsz magadnak, akkor ezt sürgősen felejtsd el!
Állandóan poros, zsíros lesz mindened, te fogod leghamarabb megutálni.
Ha amerikaikonyhás nappalid van, akkor meg pláne, mert az edények nem dísztárgyak, még ha rendes állapotúak is. A tányérok meg poharak elől menzahangulatot sugallnak, ott vannak az ilyesmik elől, mert folyamatosan használatban vannak.
Ez a stílus az elegáns egy állandóan szem előtt levő konyhánál (az általad szimpatikus konyhabútorral):
Nem divat a kirakodóvásár, ne dőlj be az IKEA prospektusoknak! Nézd meg az egész oldalt, 2020-as dizájn!
3-as vagyok
A te otthonod, a te konyhád, úgy csináld, ahogy neked tetszik, vagy ahogy neked kényelmes!
Kettősség van benned is láthatóan, mert kényelmesnek tartod, hogy csak odanyúlsz és elkapod ami kell, de közben írod azt is, hogy esztétikailag nem a legjobb.
Szerintem nem 0-24-ben a konyhában éled az életed, egy-egy poharat vagy tányért kivenni valahonnan nem emberfeletti megpróbáltatás naponta 1-3-szor, de tényleg te tudod!
Én a könnyen takarítható rendezett felületek híve vagyok, különösen egy kicsi konyhában, ahol már 1 pohár, vagy 1 tányér is foglalja az amúgy is kicsi helyet és rendetlen benyomást kelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!