Milyen márkájú gázbojlert ajánlotok?
Kémény nélküli, 120 literes gázbojlerre van szükségem. Sajnos a mostaninak (KF 125, alkatrész már nem kapható hozzá) túl sűrűn elalszik az őrlángja, pedig még csak 9 éves. Egyik szerelő sem tudott vele mit kezdeni, pár hétig jó, utána megint elalszik.
Nem a levegőhiány okozza a problémát, fürdőszobában az ajtó és az ablak folyamatosan nyitva van.
Nem tudom, milyen fűtésed van, de ha az is gáz,akkor lehet megérné egy kombi kazán -nem vagyok nagy szakértő,bocs, ha rosszul írom.
Mi egy ezerévest cseréltünk le egy baxi prime-ra (ami most a melegvizet és a fűtést is biztosítja- megérte, mert nagyon gazdaságtalan volt, nagyon sokat kellett szenvedni vele a vége felé.
Ha lenne helyem,azonnal villanyra cserélném a gázos víz melegitőt.
Legyen az akár kombi megoldásu.
Villanynál pár mp alatt betudom állítani a hőfokot.
Gáznál minden újra inditáskor,találgatnom kell,a víz meg közben folyik. Akkor most melyik a drága készülék ?
Fával fűtök, mert még akkor fel tudtam halmozni hatalmas mennyiséget, amikor olcsó volt, most már nem vennék. Ezért nem cserélném le a 15 éve nem használt gázkazánt.
Nem tudom, hogy milyen hőfok beállításról beszélsz.
Az tény, hogy egységnyi energia mai árakkal villannyal kb. háromszor annyiba kerül.
Mindenképpen gázkazánt fogok venni.
"Gáznál minden újra inditáskor,találgatnom kell,a víz meg közben folyik. Akkor most melyik a drága készülék ?"
Ez amiről írsz a legolcsóbb legegyszerűbb átfolyós készülékekre igaz. A mi kombi kazánok közül soknak van beépített HMV tárolója. De ha nincs, akkor külön is hozzá lehet kapcsolni és máris sokkal komfortosabb. Egy tároló nem egy vagyon, se nem újdonság, vagy űrtechnika. Nekünk 10 éves a kombi kazánunk és már így oldották meg és akkor sem volt már ez olyan nagy újdonság.
Nyitott égésterű klasszikus gázbojlert újonnan már szerintem nem fogsz kapni. Hivatalosan szerintem nem is engedélyeznek már ilyet felszerelni. Bár lehet hogy cserénél van kiskapu... Oké, hogy most nyitva van az ajtó, ablak, de télen -20 fokban is nyitott ablaknál fürödtök?
Nekünk Wolf márkájú kombi kazánunk van. Nem tudom csak külön vízmelegítő van-e ebből. Mindenesetre a márkát nagyon tudom ajánlani. Hiba nélkül teszi a dolgát, fűt, melegvízet gyárt már 10 éve.
Nekem csak az a lényeg, hogy kémény nélküli legyen a bojler, és ilyet biztosan lehet kapni.
A levegő nem probléma, a fürdőszoba ajtaja csak fürdéskor van behajtva, 2-3 centiméternyi rés van rajta, alul-felül szellőző. Az ablak a legnagyobb hidegben is bukóra van nyitva. Tehát a levegőellátás nem jelent problémát.
Miért nem veszel hőszivattyús bojlert? Nagyon keveset fogyaszt, kevesebb az üzemeltetési költség mint a gázbojlernek. Biztonságos is.
Annyi hogy van egy pici hangja, mint a konyhában a hütő. Ebben is van kompresszor, csak fordított a folyamat.
Ariston Lydos Hibrid azt hiszem a neve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!