Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Kocsibeálló fa felújítása?

Kocsibeálló fa felújítása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kocsibeállóm eléggé megkopott (minimum 15-20 éves). Valszeg nincs a legjobban lekezelve a felülete. Talán valami lazúr vagy konzerváló anyag lehet, nem tudom.

Jó lenne felújítani, egyrészt nézzen ki valahogy, másrészt védeni is kéne a fát még 10 évig minimum.

Csiszolás nélkül van valami módszer erre?

Csináltam már ilyet. Ablakot faszán felújítottam csiszolással és újrakenéssel. Iszonyatos munka volt. Ahhoz képest ezt 20x több lenne.

Kihagynám ha lehet.

Van olyan felületkezelő ami így is használható lenne szerintetek?

2020. júl. 29. 20:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen érdemes átcsiszolni, különben a felületén levő porra, félig-meddig lebáló régi festékre tapad az új és semmit nem ér. Sarokcsiszolóra tehető csiszolókoronggal viszonylag gyorsan meg lehet csinálni. Nem kell teljesen a fáig csiszolni.
2020. júl. 29. 22:50
 2/4 A kérdező kommentje:

Koszonom.

Van excenter csiszolom meg szalag is.

Tehat eleg csak egy durva csiszoloval atmenni rajta es utana portalanitani? Magyarul ahogy mondod, nem.kell teljesen leszedni mindent? Igy mehetne.ra mondjuk egy vastag lazur? Az talan ugy szebb lenne mint a vekony lazur a regi feluletre.

2020. júl. 30. 09:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Én nem szedném le mindet, mert az nagyon nagy munka. Szalagcsiszolóval kicsit nehézkesebb, de azzal is át lehet csiszolni. Utána mindenképpen vastaglazúr kellene, mert az elfedi a foltosságot, amit ez a felületes csiszolás eredményez.
2020. júl. 30. 12:43
 4/4 A kérdező kommentje:

Ez jol hangzik. Utanajarok majd melyik vastag lazur a legjobb erre.

Attol felek csak, hogy ha nem csiszolom le tokeletesen, akkor nem fog hozza elegge jol megtapadni beszivodni. Max majd valahol ahol nem latszik, kiprobalom majd elotte.

2020. júl. 30. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!