Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Panelbe járólap alá tegyek...

Panelbe járólap alá tegyek zajcsökkentőt a jószomszédság megőrzése miatt?

Figyelt kérdés
Járólapot szeretnék a panelba letenni oly módon, hogy felszedek a betonig mindent, majd arra alapozó, aljzatkiegyenlítő kerül, a végén a járólap. Az a kérdés, hogy nem lesz túl hangos a mindennapokban? Nem szeretnék lábujjhegyen és zokniban közlekedni egész nap, ezért hozzáértőktől kérdezném, hogy milyen lehetőségeim vannak a zajcsökkentésre. Nem különösebben van jószomszédi viszony az alattam lakókkal, de pár tízezer forintot megérne nekem a nyugalmuk. Van erre valami megoldás? Vagy a járólap mindenképpen szívás az alattuk lakóknak?
2020. júl. 28. 11:54
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem tegyél. Humánusabb megoldás. Te sem örülnél neki ha feletted lakó minden mozdulatát hallanád. :)
2020. júl. 28. 12:18
 2/10 A kérdező kommentje:
Igazából arra lennék kiváncsi, hogy milyen zajcsökkentőt tegyek a járólap alá (esetleg konkrét gyártó + típus). Illetve, hogy melyik réteg közé kell tenni. Bármilyen egyéb tapasztalatot, ötletet is megköszönök.
2020. júl. 28. 12:29
 3/10 anonim ***** válasza:
52%
Én tennék, nem csak téged hallanak kevésbé, de te is kevésbé hallod az alattad lakót.
2020. júl. 28. 12:44
 4/10 A kérdező kommentje:

Igazából a technikai részletek érdekelnének, hogy milyet típusút vegyek (ha van ilyen egyáltalán), és melyik réteg közé tegyem.

Az alattam lakókat egyáltalán nem hallom, de nem is érdekelne, ha hallanám. Mert ugye mindig lefelé necces a dolog, mert a padlón járunk, nem a plafonon.

2020. júl. 28. 12:48
 5/10 anonim ***** válasza:
Felfele is necces, ha rossz a hangszigetelés. Panelban élek, nekem az alattam lakó probléma, ha hangosan néz tévét éjjel. :-D A járólap mondjuk nem vészes, a laminált padló alá viszont tennék be egy vastagabb szigetelést, csak macerás újrarakni, nem gondoltunk rá.
2020. júl. 28. 12:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Pár milliméter felesleges, vastag anyagot meg nem fog elbírni a vastagság. Hacsak nem valami párnafás parketta vagy hasonló van.
2020. júl. 28. 13:17
 7/10 anonim ***** válasza:
96%
Bocs de legjobb tudomásom szerint parketta alá tudsz tenni alátétfóliát, vagy pár milliméteres EPS lapot, de járólap alá ami eleve valamilyen kemény cement vagy epoxi alapú ragasztóval van leragasztva az alá hogyan teszel bármit is? Itt nemigazán vannnak ilyen lehetőségek, mert ha bármi rugalmasabbat teszel alá, ami tompítaná a lépések zaját, azzal azt kockáztatod, hogy megreped a járólap. Max feszültségmentesítő lemezt mernék javasolni, de az sem hiszem, hogy sokat tompítana, hiszen az is csemperagasztóval van leragasztva.
2020. júl. 28. 13:20
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A lerakott járólapra tegyél gumis szőnyeget, bár ez ronthat az összképen, de csendesebb lesz.
2020. júl. 28. 16:54
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem fürdőben ez van a járólap alatt:

[link]

4 éve bírja, semmi baj vele. Hosszabb távú tartós-teszt eredményem még nincs. Akusztikai mérést szintén nem végeztem, de én jól alszom azzal a tudattal, hogy tettem a jószomszédság érdekében :D

Hamarosan nekiállok a konyhának is, oda is ezt fogom tenni.

2020. júl. 28. 17:44
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom milyen panelban éltek ti, de én nagyon ritkán hallok át bármit is a szomszédoktól. Semmilyen irányból nem hallatszik át szinte semmi.
2020. júl. 29. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!