Milyen a jó bontókalapács?
Amit írtál ahhoz egy SDS plus is bőven megfelel. Komolyabb beton véséshez/fúráshoz kell SDS max gép.
Nekem az a tapasztalatom, hogy ezek a barkácsáruházas SDS plus gépek nem nagyon bírják a komolyabb igénybevételt, legyen bármi is ráírva.
A pneumatika hamar megadja magát a gépben, és szépen lassan elkezd gyengülni az ütésereje.
Általában nagyobb ház/lakás felújításokhoz szoktunk venni egy valamilyen gagyibb gépet, amivel akár több 100 négyzetméter vakolatot is vésünk, Vagy ilyen full dzsuva munkára van használva, ahol nem számít hogy a tokmány tele lesz porral. Ezek a relatíve olcsó (10-20 ezer forintos) gépek a ház felújítás végén mennek a szemétbe mert idővel teljesen elgyengülnek.
Érdekesség képen amiben kellemeset csalódtam az az OBI LUX márkája, és az Einhel.
Ez a két márka meglepően jól bírja, és az ára is kedvező.
Keretet nem írtál mennyit szánnál rá. Ha csak ilyen általános otthoni vésegetésről lenne szó, akkor makita alá nem érdemes menni.
Nekem pl. ilyen van itthonra: [link]
Tökéletesen jó, a 2,4 J ütésereje is megfelel kisebb beton és egyéb vésésekre/fúrásokra.
Ami mindegyik gépnél fontos, az a tokmány rendszeres tisztítása. Benzinnel, hígítóval, vagy WD-40-el időnként legyen kitakarítva és friss zsírral feltöltve.
Illetve a tetején a gumiharangot sem árt időnként cserélni, ha már kikopott (1000 forintos tétel).
Rengeteg port fog fel ez a gumiharang munka közben, és ha ki van kopva akkor a por miatt az tokmány sokkal hamarabb elhasználódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!