Emesztő ujrabetonozasa ?
1-es vagyok. Ha tudsz olcsón sineket szerezni, akkor mi a kérdés?
Ha egy 100 tonnás mozdonyt elbír egy sín, talán elbírja a szgk-kat is.
A vasúti sin megtartja a 100 tonnás mozdonyt, de ott kb 40 cm követik egymást a betontalpfák. Ha nincs talpfa, akkor meg úgy hajlik, mint a spagetti (több tíz méteres szakaszokon).
Erre a projektre tökéletes lesz a sín. Nem is baj hogy túlnyúlik rajta, mert a műtárgy gyenge pontja szerintem téglafal lesz a földben, mivel az elmúlt évtizedek alatt nem tudni mennyire gyengülhetett meg.
Én a helyedben a 3 méteres oldallal párhuzamosan tenném a síneket kb 30-40 cm eltartással valamint a sínekkel merőlegesen még tennék kb 40 centis térközzel 16-os betonvasat is, majd arra a hálót.
Fontos hogy a 1-1 méterrel túllógó rész is ki legyen betonozva
Mindennel együtt kell, hogy 20 cm vastag legyen a födém. Ha csak éppen ellepi, nem fér el a háló és hamarabb szétreped és tönkremegy az egész.
A betonnak meg legalább C16 de inkább C20-asnak kell lennie, ha mixer hozza.
Azt is nézni kell, hogy nem csak személyautót bírjon el. Bármi lehet a ház körül, amikor jó ha be tud állni egy nagyobb súlyú autó áruszállításból vagy egyéb javítási munkák miatt.
Így biztos többe fog kerülni a történet, de választás kérdése is...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!