Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Fa ablakkereteket kellene...

Nagylzs kérdése:

Fa ablakkereteket kellene lecsiszolnom és újrafestenem. Milyen fajta csiszoló gép jó erre? Rezgő, szalag, forgó korongok stb. Nagyon sok fajta van, ehhez melyik a leghatékonyabb?

Figyelt kérdés

2020. júl. 4. 18:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A rezgőt ajánlanám. A Lidlben vettem Parkinson csiszolót.
2020. júl. 4. 19:23
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Jó lenne tudni, hogy milyen fasték volt rajta és mi megy rá. Ha nagyon gáz az alap festék akkor lehet célszerűbb leégetni.
2020. júl. 4. 19:36
 3/12 A kérdező kommentje:

Nem tudom milyen volt rajta de most így néz ki:

[link]

Milyen fog rákerülni: még nem tudom, de bizonyára vastag lazúr. Nem nagyon értek hozzá.

2020. júl. 4. 20:08
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Vastag lazúrt ne. Úgyis megeszi az UV.
2020. júl. 4. 20:13
 5/12 anonim ***** válasza:
73%
Ezt valóban leégetéssel ajánlott kezdeni, a legolcsóbb hőlégfúvó is megteszi, még egy spakli is kell hozzá, amivel letolod a felhólyagzott festéket. Azután jöhet a csiszolás, ami kézi úton is megvalósítható, de ha mindenképpen csiszológépet akarsz, akkor én kézi szalagcsiszolót javaslok. Utána ne feledkezz meg a beeresztésről (szikkatívval kevert lenolaj/lenolajkence). Arra mehet a festék (tapasztalatom szerint a Cellkolor kiváló kültéri célra).
2020. júl. 4. 20:25
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm! A kézi szalag csiszoló is befér a sarokba? Miért jobb az erre, mint a rezgő delta? A lenolaj után mennyit kell várnom a festés előtt? A cellcolor uv álló?

Bocs a sok kérdés miatt, hülye vagyok hozzá.

2020. júl. 4. 21:23
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szalagcsiszolóval csak az kezdjen neki, akinek már van rutinja benne.

Kb. 2 másodperc alatt úgy el lehet intézni a fafelületet, hogy azt utána soha nem lehet már rendbe hozni.

Hőlégfúvó+spakli, utána kézi csiszolás majd a végén excenter csiszológéppel átmenni a felületen.

Vastag lazúrt felejtsd el, mint ahogy a lenolaj meg oldószeres zománc festék kombinációt is.

Vannak már modern kültéri UV álló vékony lazúrok, oldószermentes, és legtöbben már benne van az impregnáló szer is.

2020. júl. 4. 21:25
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy 7-es írja!

Sokkal időtállóbb lesz.

2020. júl. 4. 21:31
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Találtam összehasonlítást a csiszoló típusokról

[link]

Ezek szerint nekem delta rezgő vagy vibrációs kell (ami ugyan az mint az excenter?)

Festékes tudtok konkrétabbat? Sadolin vagy lazurán aqua jó lehet? Ez itt nem a reklám helye, egyszerűen csak hülye vagyok hozzá. :-)

2020. júl. 4. 21:55
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

"delta rezgő vagy vibrációs kell (ami ugyan az mint az excenter?)"

Nem ugyanaz.

A delta és a rezgő, vagy a multi az rezeg (néhány mm-t mozdul, a multi lehet többet) az excenter egy kör pályát ír le (itt a rezgőkör átmérője kb. 1 cm)

2020. júl. 4. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!