Fa ablakkereteket kellene lecsiszolnom és újrafestenem. Milyen fajta csiszoló gép jó erre? Rezgő, szalag, forgó korongok stb. Nagyon sok fajta van, ehhez melyik a leghatékonyabb?
Nem tudom milyen volt rajta de most így néz ki:
Milyen fog rákerülni: még nem tudom, de bizonyára vastag lazúr. Nem nagyon értek hozzá.
Köszönöm! A kézi szalag csiszoló is befér a sarokba? Miért jobb az erre, mint a rezgő delta? A lenolaj után mennyit kell várnom a festés előtt? A cellcolor uv álló?
Bocs a sok kérdés miatt, hülye vagyok hozzá.
Szalagcsiszolóval csak az kezdjen neki, akinek már van rutinja benne.
Kb. 2 másodperc alatt úgy el lehet intézni a fafelületet, hogy azt utána soha nem lehet már rendbe hozni.
Hőlégfúvó+spakli, utána kézi csiszolás majd a végén excenter csiszológéppel átmenni a felületen.
Vastag lazúrt felejtsd el, mint ahogy a lenolaj meg oldószeres zománc festék kombinációt is.
Vannak már modern kültéri UV álló vékony lazúrok, oldószermentes, és legtöbben már benne van az impregnáló szer is.
Ahogy 7-es írja!
Sokkal időtállóbb lesz.
Köszönöm. Találtam összehasonlítást a csiszoló típusokról
Ezek szerint nekem delta rezgő vagy vibrációs kell (ami ugyan az mint az excenter?)
Festékes tudtok konkrétabbat? Sadolin vagy lazurán aqua jó lehet? Ez itt nem a reklám helye, egyszerűen csak hülye vagyok hozzá. :-)
"delta rezgő vagy vibrációs kell (ami ugyan az mint az excenter?)"
Nem ugyanaz.
A delta és a rezgő, vagy a multi az rezeg (néhány mm-t mozdul, a multi lehet többet) az excenter egy kör pályát ír le (itt a rezgőkör átmérője kb. 1 cm)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!