Hogyan áll az önkormányzat a hasonló kérésekhez? Engedélyezhetik ezt a dolgot?
7!
Megnéztem e-közműn a térképmásolatodat. (bekapcsoltam a 2018-as ortofotót, telekhatárokat)
Látszik, hogy a járda és a zöldterület már az utcához tartozik.
A telked a kerítésig tart. A járda már a közterület.
10!
Igen valószínüleg megkapja az engedélyt!
A vállalkozót meg azért érdekli az engedély, mert nem a tulajdonos a felelős a munkavégzésért.
Ha nincs róla papírod a közterület felügyelő simán büntetnek, persze kis falvakban nem ez szokott lenni.
11 Klasz! Ehhez képest az önkormányzat nekem irogat, hogy nyítja meg a mandulafát, ami azon a kis kertrészen van, mert nagyon rálóg az útra.
Köszi, hogy megnézted! :)
Nálunk nem engedik telibe betonozni pl. térburkolattal.
Kizárólag olyan lehet, ami elszikkasztja a csapadékot.
Pl. gyephézagos.
Közterületen kívánsz munkát végeztetni, amiért a közterület felügyelet simán megvágja a vállalkozót, ha nincs bontási engedélye/munkakezdési hozzájárulása, vagy akármilye az önkoritól. Gondolom a szakitok ezzel tisztában van, ezért nem ugrik neki. A többi lakónak meg lehet az útépítéssel egy időben csinálták, ezért nem kellett nekik engedély.
Megszokták adni egyébként az ilyen munkákra az engedélyt, nekik is a rendezett közterület az érdekük. Max feltételeket szabnak.
13!
Ez ilyen.
A havat is te lapátolod, a szemetet is te szeded, a füvet is te nyírod.
De mégse a te területed.
És bizony, még engedélyt i skell kérni kb.: mindenre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!