Valóban így szokás a felújítást végezni, vagy
átvertek?
Figyelt kérdés
A konyhát, és a furdőszobát újitjuk fel idén. Első körben a járólappal kezdtük. Eljött a vállalkozó, gyorsan kiszámolta, hogy mennyi anyag kell, és mennyiért vállalja. Alku nélkül elfogadtam, és a teljes összeg 75%-át kifizettem előre. Két nap alatt végzett vele, de a munkája hagy némi kívánnivalót maga után. Mielőtt kifizettem volna a maradék 25%ot kértem, hogy mutassa meg számlát, amin alapanyagot vásárolt. Azon az szerepel, hogy 46négyzetméter csempét vásárolt, miközben csupán 32négyzetméternyi a terület amin dolgozott. Tehát több mint 40%al több anyagot vásárolt, mint amennyit felhasznált. Mikor kérdőre vontam azt válaszolta, hogy így szokás, mindig többet kell vásárolni, mert néhányat el kell vágni, a többi pedig gyári hibás, és eltörik.
Boltosok, meg a vállakozók közt mindig meg a susmus. Nagy valószínűséggel amit kiszámláztak 46m2-t, annak nagyrésze ott maradt a boltban, és majd eladják valaki másnak. Max elhozott 1-2 dobozzal többet ha tényleg törik, de majdnem 1,5x annyi tutira nem kell. A felárat meg elosztották egymás közt boltos , meg a vállakozó.
2020. jún. 13. 18:08
12/22 A kérdező kommentje:
Ezenkívűl az egyik sarokban nincs elég kötőanyag az egyik csempe alatt, mert amikor megkopogtatom furcsa hangja van. Ha erősebben rálépnék tuti eltörne. Erre csak azt válaszolta, hogy "úgysem fogsz a sarokban táncolni, max odateszed a szennyes tárolót, és soha nem lesz baja". Szerintetek ezekután megérdemli, hogy kifizessem a maradék 25%ot?
2020. jún. 13. 18:15
13/22 anonim válasza:
Ez egy kókler, igényes szakember nem ilyen munkát végez. A kifogása felháborító, és egyben nevetséges, ráadásul meg is lopott. Nem szoktam csigánykodni, de ezesetben nem fizetném ki.
2020. jún. 13. 18:23
14/22 anonim válasza:
Ne fizesd ki,még arra se volt képes,hogy normálisan megcsinálja a munkáját.Még kifogást is keres,ahelyett,hogy kijavítaná.
2020. jún. 13. 19:57
15/22 anonim válasza:
Én téged nem értelek kérdező, tudtad hogy 75% lesz az anyagköltséged, ennek tudatában kifizetted, majd UTÓLAG kezded el verni a tamtamot.
2020. jún. 13. 21:13
16/22 anonim válasza:
Èn ezt nem èrtem. Kaptál egy árajánlatot az x m2 fürdőre, amit elfogadtál. Az anyag mennyisègèt előre számolta, az anyag árát ismerted, mert a felesèged választotta. Innentől nem mindegy, hogy mennyi csempèt vett? Ugyan annyiba került mintha a felèt vette volna.
Hogy milyen a vègeredmèny innen ügyes, aki látja...
2020. jún. 13. 22:45
17/22 anonim válasza:
Azert azt se felejtsuk el,hogy nem utlso szempont a mennyisegnel az sem,hogy,hogy lett lerakva a jarolap.
Elore viszont soha nem fizetunk,az anyagot magadnak veszed vagy ott vagy a szakival az uzletben.rendszeresen ellenorzod a munkajat es akkor fizetsz ha elegedett vagy.
Olyan nincs,hogy a sarokban nem rakott ala eleg ragasztot mert ugysem jarkalsz ott,ez vicc.
Nem fizetnem ki a maradek 25%ot.
2020. jún. 14. 08:49
18/22 anonim válasza:
Ezt felfoghatod tanulópénznek előre max 15-20%-ot adunk!Ha van számlád akkor reklamálhatsz,ha nincs akkor ezt sajna bebuktad!
2020. jún. 14. 10:56
19/22 anonim válasza:
Ez büdös
max a felét fizetni ki semmi többet ha többet akar akkor meg felejtös
Így van 10% a ráhagyás
Ami fontos a minőség ha nem jó ennyi erővel te is csinalhattad volna
2020. jún. 15. 22:07
20/22 anonim válasza:
Hu akkor lehet, hogy jól becsapott, ahogy előttem is írták.
Ugyan nem pont válasz a kérdésre, de mi 2 éve tapétáztattunk (Németországban, nemet szaki, szóval meg nem is “okosba” megoldjuk gyanús elsőre) és a lakás felmérése után elküldött minket egy boltba, hogy válasszuk ki ott a tapétát, és ő meg ad ajánlatot, munkadíjjal anyaggal együtt. Nos az ajánlat 2400€ lett volna, de a boltban előre le fotóztam a tapetak típusát gyorsan otthon a neten megnéztük, hogy mennyivel olcsóbb. Mondanom sem kell, hogy elutasítottuk az ajánlatot, csak a munkáért fizettünk, és így 1300€-ra jöttünk ki. Meg voltunk döbbenve, hogy mennyire le akartak minket húzni, és sem gondoltam volna akkor álmomban sem, hogy ez így “működik“, hogy szaki meg a boltos osszejatszanak 🙁
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!