Vályog téglás házba érdemes betonozni?
Én ehhez nem értek, azt viszont tudom, mivel átéltem, amikor a mi kocka-házunkban lecseréltük a parkettát, mert fel volt púposodva. Azért volt ilyen, mert alatta vizes volt a betonozás, vagyis inkább kavicságy. A falak szárazak voltak még ekkor.
Alaposan leszigeteltük az aljzatot, parkettáztunk, erre az összes vizet kinyomta az oldal falakba, mivel nem volt rendes vízszintes szigetelés. Ez egy téglaház volt és az összes falra kinyomta a vizet a jól leszigetelt aljzat, mivel valahol távoznia kellett a nedvességnek.
Milyen gyorsan lesz vizes a fal, az a talajnedvesség függvénye. Lehet 1-2 de 4-5 év is.
Amiket írtál, az kb úgy is van. Úgy olvastam, hogy homokhelyett, a duzzasztott üveg is jó; tűrhető a hőszigetelése, és a pára is átmegy.
Sokmás alternatív megoldás nincsen. Szoktak még kisméretű téglát lerakni, azt cementes homokkal fugázzák. Aztáncsiszolják és keményolajjal kezelik.
Nézz szét a facebon a vályogházas csoportban. Kapsz bevált tanácsokat, sok kép is van fenn. Érdemes.
https://www.youtube.com/watch?v=M2oSD9rSFrw
Tessék, tökéletesen iylen helyzetben volt, és jó ötletet talált ki nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!