Mitől sárgult be frissen fehérre festett kád?
Figyelt kérdés
Új albérletbe költöztünk, ahol a kád nagyon rossz állapotban volt, be volt sárgulva, vízkövesedve. A tulaj belement, hogy lefesteti a kádat. Szép fehér is lett, két héttel később amikor ecetes tisztítószerrel áttöröltem (nem súroltam) besárgult újból. Mi történhetett?2020. jún. 7. 12:00
1/3 anonim válasza:
Olcsóbb akrilfestékek oxidációs alapú sárgulása, amit bizonyos tisztítószerek felgyorsítanak. Vannak olyan "emulgeált akrilfestékek", amik nem hajlamosak a sárgulásra. Hát, ez nem olyan volt.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Tudom így látatlanba nehéz, de mivel lehet esetleg tisztítani?
2020. jún. 8. 19:31
3/3 anonim válasza:
Mivel maga az akril anyag változott meg, ezért a sárgaságot inkább csak polírozással lehet leszedni (azaz a felső pár mikronos réteg ledörzsölésével). A nagy baj az, hogy egy újabb ecetes tisztítás megint besárgítja, illetve az anyag magától megint be fog sárgulni 1-2 év alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!