Társasház hangszigetelése! Hallani ahogy fingik a felső szomszéd?
Új építésű, 2015-ben készült lakás, nemrég vettük. A fenti szomszédunk fürdőszobája a mi hálószobánk felett van! Szó szerint halljuk ahogy fingik és szarik a felső szomszédunk. Nap közben amikor nyitva vannak az ablakok és nagy a zaj odakint akkor nem feltűnő, de ha este jön rá a szapora akkor szó szerint végighallgathatjuk ahogy kifossa magát! Vicces vagy sem, ez a helyzet, már teljesen kikészültünk ebben! Szólni emiatt nem lehet, meg ugye fürdőszoba, nem is lehetne szigetelni a padlót úgy, mintha csak egy laminált parketta lenne lerakva.
A kérdésem: létezik módszer, hogy a mi szobánk plafonját szigeteljük le valahogy? 2 méter 80 cm a belmagasság, akár 20 cm-t feláldoznánk belőle, ha az segítene. Milyen anyaggal, ki vállal ilyesmit? Milyen a hatásfoka? Érdemes megcsináltatni ha lehet vagy évekig hallgathatjuk ahogy összeszarja magát a szomszéd? Bocsánat a fogalmazásért de már kikészültünk. Egy bélpoklos zabagép az ember, van vagy 140 kg és éjjel nappal a klotyóra jár. Házas életet próbálnánk élni, erre egyszercsak közben jönnek “a hangok”.
Kérem vicces kommentet ne küldjön senki, így is van elég bajunk emiatt. Köszönöm!
Az obiban láttam hangszigetelő rendszereket, egy gipszkarton álmenyezet fölé jó lehet.
Viszont borsos az ára..
Nekem az egyik utcabeli szomszédom panaszkodott, hogy az emeleti hálószobájukkal pont szomszédos az ikerszomszédjuk fürdőszobája, és már nem bírják elviselni, hogy az új ikerszomszédja este 8-kor pont a fejük mellett szarik, és most -szerintem- mit csináljon??
Mondtam, hogy szóljon nekik, hogy este 8 után a kertben szarjanak.
:)
Rendesen nehéz szigetelni.
Platina ragasztható AKUSZTIKAI TÁBLÁK, 7 cm vastag.
Alá pl. kőzetgyapot 20cm vastag.
A kőzetgyapot tábláknak kell egy könnyű fém szerkezet.
A könnyű fém szerkezet alá meg, festhető hangszigetlő lapok, ez lenne az új plafon.
Így a 3 réteg már jól szigetelne.
Ha csak közetgyapot az kevés , ugyan úgy lesznek hangok.
Ha csak a festhető hangszigetlő tábla az is kevés magában.
Ez így kb. 30cm venne el.
Ez így kb. 500ezerFt + munkadíj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!