Parkettából mi számít olcsónak és mi drágának?
Bocs a hülye kérdésért, de teljesen új nekem a téma.
Tudnátok mondani négyzetméter árakat, mennyi az, ami már felsőbb kategóriásnak tekinthető, mi az, ami még olyan közép kategória?
Én is a napokban néztem utána hogy mennek. Utoljára ~10 éve raktunk, akkor még 990.- volt m2-e, azt gondoltam naívan, hogy még mindig ezer környékén indul. Hát a legolcsóbb amit találtam,az ennek a ~duplája 1.990.-
Amit Te írsz szerintem a középmezőny. Mert annak kb. fele a legolcsóbb és dupláját is láttam. Bár nem vagyok benne biztos, hogy itt nagyon minőségbeli különbségekről lenne szó (persze arról is), úgy látom a színek függvénye inkább.
Parketta vagy laminált padlólap?
Nem mindegy.
Nagyon köszi a válaszokat!
Jaj igen, bocsánat, ez, amit néztem, laminált.
Tömörfát is néztem, persze az 18-25 ezer is lehet, nyilván határ a csillagos ég.
De szerintem nekem megteszi a laminált is.
Azt láttam, hogy az Obi-nál 2000 Ft-ért is van, de ez kicsit már túl olcsónak tűnik, nem tudom, milyen a minősége.
Minimum 8 mm vastag legyen.
Nem az örökkévalóságnak csinálod, pár év alatt úgyis elkopik néhány helyen, ezért szerintem nem kell túl drágát venni.
Különben 3500-8500/nm volt 4 éve, amikor vettünk, amiből szerintem az olcsóbbak a szebbek.
De használtan is lehet venni, hirdetnek sokan, ahol felszedetik, vagy újonnan, ahol maradt 10-20 nm.
Akkor 2500 körül volt az első osztályú jófogáson újonnan.
Élettartama 150-200 év, 3-4-szer lehet csiszolni, talán ötször is.
Csiszolás, lakkozás, javítás 85 000 Ft volt nekünk egy 21 nm-es szoba 4 éve.
A kopásállósági osztályra figyelj oda. Ennek semmi köze az árhoz. A trendi mintákért/szinekért kérik legtöbbet, nem a legtartósabb anyagért.
Ne feledkezz meg a jóminőségű aljzatképzésről (padlopon) és a jó alátétről (parafa, farost).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!