24 nm-es szobába 2.5 kw-os, vagy 3.5 kw-os klíma kell? Nagy árkülönbség nincs, viszont fogyasztásban melyik lenne jobb?
Figyelt kérdés
2020. máj. 10. 20:38
1/5 mindentudó99 válasza:
A nagyobbat vedd. 16m2 re is nagyot vettem 3.5 - öset. Nekem ne erőlködjön. 10000 forint volt a különbség. Ha meg úgy van kinyitom az ajtót és még egy nagy helységet hűt. Ha irgalmatlan kánikula van egész hónapban akkor 5000 plusz a villany egy hónapban. De nincs mindíg 38 fok. De ha júni júli agusztusban havi 5000 lenne az se érdekelne de nincs ennyi. Nekem bőven megéri hogy tudjak pihenni.
2/5 mindentudó99 válasza:
Egyébként a leírásban benne hogy mekkora helységre jó. De a nagyobbat vedd.
3/5 anonim válasza:
3,5-ösnél a 45 m2-re írták az alapterületet, így a 2,5-ös is elég lehet. Mivel ezek inverteresek, és ez a kWatt szám nem az áramfogyasztást hanem a hütő-fütő teljesítményt takarja, így szerintem fogyasztásban lehet nem is lenne különbség. Az én 3,5-ös Midea klímám, 300-1800 Watt között szabályozza magát.
4/5 anonim válasza:
hűtésre kell méretezni. 10m2/1Kw ez egy ökölszabály, ami jól működik.
2.5 Kw-os teljesen megfelelő neked, így jobban is szabályozza magát.
5/5 anonim válasza:
Nem nagy az árkülönbség, jól jöhet a plusz teljesítmény, ez alapján veheted a nagyobbat. Az inverteres klímák szabályozni tudják a teljesítményüket. Minél lentebb tud egy klíma szabályozni, annál széleseb tartományban képes lekövetni a hűtési igényt, így mindig pontosan annyira fog hűteni, amennyire kell, fogyasztásban és kényelemben is jobb lesz. A kényelmes használathoz 0.8 kW (800W) környékére leszabályozó klímát keress. Ha ugyanaddig tud leszabályozni, akkor veheted a nagyobbat, nem fog többet fogyasztani, de gyorsabban lehűt/felfűt. Ha túlméretezed, sokat fog kapcsolgatni és az semmilyen szempontból sem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!