Kondenzációs kazán rákötése régi rendszerre?
a régi rendszerek nagy előnye, hogy eszetlenül túlméretezték őket, mivel semmi hőszigetelés nem volt akkoriban. Így ha a méretezés hőigényhez képest arányos annak eredményeként a kondenzációs kazán előremenő hőmérsékletét nagyon alacsonyan lehet tartani. Manapság egy radiátoros rendszer előremenője 55-65 között van maximum éppen elegendő méretű radiátorokkal.
Viszont a régi rendszeren lehet elegendő lehet akár 45 fokos előremenő is, a mit gázkazán nagyon fog szeretni. Lehet nagy mennyiségű vizet fűt, de kis teljesítményen folyamatosan tud menni, emiatt kisebb lesz az energia igénye mintha modern rendszeren kis radiátorokat fűtene. + szinte állandóan kihasználja a kondenzációs hőket.
csak a bekötésen kell módosítani így látatlanban. De! ha használni akarod a vegyes kazánt is párhuzamoson kell egy puffer is mert visszatérő hőmérsékletre szabályoz a gázkazán és a vegyes kazán ingadozó hőlökései teljesen megzavarják szegényt. A másik dolog pedig ebben az esetben nem működik jó hatásfokkal.
Nem akarom egyszerre használni a vegyessel, csak nagyon végső esetben.
Köszönöm a válaszokat
Nekem dr V.A. magyarázta el, hogyan működik a hidrogén motor, "motorral "
vízből hidrogént állítanak elő, majd ezzel a hidrogénnel hajtják a motort és a folyamat ingyenes lesz!!!! teljesen hihető, régen erre azt mondták,
örökmozgó nincs!!!!!!
A kondenzációs kazán úgy működik, hogy a kéményen beszívott ködöt
felforralják, majd lecsapatják egy hőcserélőben, amivel fűtik a radiátoroktól visszatérő vizet és nem veszteség lesz hanem haszon!!!!!!
Említette valaki, hogy van egy hetedikes fizika könyve, talán jó lenne, ha egyetemen felfrissítenék azt a tudást!!!!!
Persze az is lehet én maradtam le valamiről, mert amikor láttam hogy nem FŰT a kazán, levettem a vizsgáló nyílásról a fedelet és a helyiség levegőjével gyönyörűen fűtött a kazán!!!!!
Kár volt iskolába járni, nem nekem, hanem NEKIK!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!